fredag 8 januari 2016

Inköp Hennes & MauritzJag plockade in lite mer HM aktier till vår portfölj under dagen, lyckades få in 53 stycken i slutcallen. Vi betalade 280,50 kronor per aktie. Vi ha nu sammanlagt 444 stycken i detta underbara bolag, nu återstår endast 2 556 aktier innan vi är fulltankade i Hennes & Mauritz. Det kan med andra ord ta ett tag... Förhoppningsvis har de gått ner en tia lagom till löning, så att man kan handla på sig lite mer aktier till ett helt ok pris.

8 kommentarer:

 1. Till och med jag blir sugen på Hennes & Mauritz efter att alla i ett år suckat och önskat tillbaka tiden då andelarna kostade 300 kronor och nu ser dem långt under 300 kronor. Trots att jag inte förstår klädhandel och drömmer mardrömmar om provhytter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Provhytter kanske inte är det roligaste jag vet, men HM är ett oerhört bra skött bolag med en stark ägare som kan växa under väldigt många är framöver. Är ett defensivt bolag med låg nedsida. Har man tur och kan få en genomsnittlig kurs runt 250 kronor skulle jag vara väldigt nöjd.

   Radera
 2. Varför så bråttom, bättre att vänta tills den når 230 kr i höst.

  SvaraRadera
 3. Kommer HM ner till 230 kronor, då tar jag fram storsläggan, det kan jag lova.

  SvaraRadera
 4. Varför 3000 aktier totalt i HM?

  SvaraRadera
 5. Det är för att jag inte vill ha ett innehav som vid inköpstillfället kostar mer än en miljon kronor. Jag är för diversifiering, och det är en nivå jag känner mig bekväm med (såvida det inte sker en split förstås). Antalet är egentligen orelevant, utan det är storleken på innehavet som relevant.

  SvaraRadera
 6. Hej och tack för en intressant blogg. Om du har twitter så får du gärna delge ditt nick, så man kan följa dig när nya inlägg kommer.

  Tack!


  miljonarsyrran.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Miljonärsyrran. Jag har tyvärr ingen Twitter och kommer förmodligen inte att skaffa detta heller, då jag upplever att jag inte riktigt har den tiden. Förhoppningsvis kan detta lösa sig om ett antal år... :)

   Radera