onsdag 2 oktober 2013

Månadsrapport September


September månad var ingen direkt höjdare när det gäller att amortera eller investera, resultatet blev 0 kr. När det gäller sparande till en framtida resa, blev det lite bättre som resulterade i 21 500 kr. Tyvärr så är detta inget som stärker ens egna kapital, men sparkvoten landade på ca 42 %. Jag kommer även att separera sparkvoten för resesparande kontra investeringar i årsbokslutet. D.v.s. sparkvot med samt utan resesparande.

Nu när bomarknaden går som tåget har jag justerat upp värdet med 150 000 kr till 2 050 000 kr. Detta är ca 10 % under marknadspris, då försäljningspris på 3 senaste husen ligger på ca 2 300 000 kr med betydligt sämre lägen. Min personliga bedömning är att priserna är en aning dopade p.g.a. de låga räntor som föreligger. Det betyder att ökningen eget kapital ökar med 150 000 kr, samt har stigit med ca 487 000 kr i år.

När det gäller "tillgången" bil kommer jag att justera ner detta värde med ca 20 % till årsskiftet. Nästa månad kommer vi att öka takten betydligt när det gäller vårt sparande, då våra inkomster kommer att öka. Har vi lite tur så kan vi nog hamna på drygt 100 000 kr på resterande 3 månader av detta år. Det hade varit en underbar avslutning på ett i övrigt fantastiskt år.4 kommentarer:

 1. Räknar du bort 21 % i skatt vid husförsäljning?

  SvaraRadera
 2. Jag har räknat med 22 % samt ev mäklararvode.

  SvaraRadera
 3. Även om just bostad är en tillgång så blir värderingen väldigt godtycklig. Det kan lika gärna bli mer än vad du räknat med liksom det kan bli mindre, inget som man kan veta förrän efter försäljningen är färdig. Men det ser ju snyggt ut i balansräkningen med +150.000Kr. :-)

  SvaraRadera
 4. Sant, det kan man aldrig veta för än man har sålt. Jag fokuserar inte allt för mycket på det egna kapitalet, utan det är mest ett mått på att vi är på rätt väg. Det viktigaste för vår del är hur stora utdelningar vi kommer att erhålla när vi är klara med vårt bygge, men det får tyvärr stå åt sidan ytterligare ett år, då vi skall vara färdiga med våra lån.

  SvaraRadera