söndag 12 januari 2014

Målsättning 2014
Efter ett mycket framgångsrikt 2013 är det dags att sätt upp nya mål som jag skall försöka att uppnå. Nedan beskrivet finner ni mina mål som jag har satt upp under året 2014.

Mål 1: Sparkvot överstigande 62 % av mina nettoinkomster
Förra året hade vi som målsättning att ligga inom intervallet 45-50 %, vi hamnade till slut på 50,58 % med resesparandet inräknat, rensat från sparandet till resor slutade året på 43,10 %.

Detta år har vi som målsättning att hamna på en nivå överstigande 62 %, ett väldigt, väldigt högt uppsatt mål. Exklusive sparande till resor bör vi hamna på en nivå strax över 59 %, då vi har för avsikt att minska ner vårt resesparande betydligt mot föregående år.

Mål 2: Amortera/investera 380 000 kr (snitt på 31 666 kr/månad)
Föregående år amorterade vi ner 931 000 kr på våra lån, naturligtvis så kommer vi ej att vara i närheten av denna nivå, men lyckas vi med konststycket att bli skuldfria, så blir det att öppna Champagnekorken. Vi har i nuläget 376 000 kr kvar på våra lån.

Skulle börsen få en REJÄL korrigering så kanske vi handlar lite aktier i bolag vi har på vår bevakningslista.

Mål 3: Spara undan 20 000 kr till en resa (snitt på 1 666 kr/månad)
Under 2013 lyckades vi spara 48 000 kr. Vi kommer att försöka hamna på en nivå runt 20 000 kr under detta år, då vi kanske har rest lite väl mycket de senaste åren samtidigt som det är viktigt att komma igång med investeringarna så snart det bara går, då det är viktigt att få ihop en stor summa under de första åren.

Mål 4: Amortera av samtliga lån på vårt hus
Inga konstigheter med detta mål utan kör så det bara ryker om det. Min förhoppning är att vi skall vara klara med detta under November månad.

Mål 5: Eget kapital överstigande 2,1 miljoner
Är iofs inte så viktigt men det hade varit kul och spränga 2-miljonersvallen. Det viktiga är när resan med köp av aktier börjar, då är det enbart utdelningar som kommer att bli den främsta inkomstkällan när vi tackar för oss, och säger upp oss som avlönade arbetare.

Sedan kan man starta eget, jobba med välgörenhet eller vad man nu vill göra, då kommer vi förhoppningsvis själva att bestämma över vår egen tid. Men det är många år tills dess...närmare bestämt ca 13 år.

Mål 6: 2 st träningspass/vecka
Jag har endast tränat 1 gång per vecka under föregående år, det är dags att utöka detta med 1 pass till i veckan. Detta pass skall inte innefatta bollar utan det blir antingen ett joggingpass eller ett pass på gymet.

Ser verkligen fram emot att stämma av dessa enligt min uppfattning, tuffa mål i slutet av December.4 kommentarer:

  1. Det låter som en bra plan, ska bli spännande att fortsätta följa din resa!

    SvaraRadera
  2. Tackar, jag är mycket förväntansfull inför det nya året.

    SvaraRadera