tisdag 1 april 2014

Sparkvot

Nedan kommer jag att redovisa andelen sparande av våra totala nettoinkomster, månad för månad. Vi startade av denna dagbok i slutet av December 2012. Januari 2013 var startskottet för vår dokumentation av vår sparkvot, detta enligt mitt tycke viktiga mätetal.

Målsättningen var vid start en sparkvot inom intervallet 45-50 %, som senare har justerats upp till en nivå om 60 %, vilket jag anser skall vara långsiktigt hållbart.2019 är syftet uppnått avseende sparkvot. Jag kommer att sluta mäta mina sparkvoter, då jag tycker att det endast är relevant de första åren av det "hårda" sparandet. Nu har jag kommit upp i en rejäl portfölj och sparar endast det som blir över från våra inkomster.

4 kommentarer:

 1. Hej.
  Läste att ni måste spar minst 34,182k/månad för att lyckas bli skuldfria under 2014. Har ni sparat minsts detta belopp varje månad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym,

   Nja, snittet ligger väl på ca 33 400 kr/månad, vilket gör att vi ligger några hundralappar efter. Ambitionen är att vi kall klara av detta målet under året...

   Med vänlig hälsning,
   /G

   Radera
 2. Hej,
  Tack för att du skriver så bra och inspirerande. Jag trodde jag var "redo" med mina inköpsplaner inför nästa ordentliga sättning/korrektion/björnmarknad med mina 20% likvider. Men det visade sig att jag inte litade på mina framräknade värden utan köpte för tidigt.
  Lesson learned tror jag allt och jag kommer göra likt du gjort och göra en betydligt kortare lista på bolag. har inte sålt något och väntar hoppfullt in nästa lön som skall puttas in i dem som prickat mina värderingar.
  Du är en ledstjärna för mig, keep it up!

  SvaraRadera
 3. Hej,

  Kul att höra 😊.
  Är övertygad om att det kommer att gå bra för er, bara att fortsätta att ackumulera fina bolag när tillfälle ges.

  Med vänlig hälsning,
  /GL

  SvaraRadera