lördag 27 februari 2016

Månadsrapport februari - har jag tappat det?Här kommer rapporten för februari månad. Den stora frågan är om jag har tappat skärpan jag har haft under de tre åren jag dokumenterat vår ekonomi? Ja, det verkar som så, nu när jag skall redovisa denna månad. Ännu en rapport där vi inte är i närheten av några 60 % i sparkvot. Har jag några bortförklaringar? Nej, inte något att skylla på över huvud taget tyvärr.

Vi lade undan 15 000 kr till aktieportföljen, 3 000 till den månatliga amorteringen, 523 kr i utdelningar samt ett resesparande på 15 000 kr. Det resulterade i ett totalt sparande om 33 525 kr. Hur skall vi då vända den negativa trenden vi har haft två raka månader? Ja, jag har inget riktigt bra svar utan jag får acceptera att det blir som det blir, annars finns risken att man blir rejält besviken på sig själv.

Om man ser på det med öppna ögon, så får man en annan bild och blir stolt över att ha möjligheten att lägga undan en såpass stor summa som det ändå är.12 kommentarer:

 1. hej Grazinglady!

  Tack för att du delar med dig av ert resultat. Jag som kan se på det med öppna och objektiva ögon tycker att siffrorna ovan är fantastiska!

  Må väl och lycka till i framtiden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar, det var snällt sagt av dig.
   Tack detsamma och lycka till med dina investeringar :)

   Med vänlig hälsning,

   Radera
 2. Även de bästa måste tillåtas ha svackor =)

  /Sofokles

  SvaraRadera
 3. Nja, det finns de som är betydligt bättre än var vi är. Dock så kämpar vi på så gott det går.
  Men tack för de uppmuntrande orden :)

  Med vänlig hälsning,

  SvaraRadera
 4. Fortfarande fina siffror. Du sa förra året att du hade upptäckt gränsen för när sparandet kändes balanserat, så det är väl rimligt att du minskat en aning.

  SvaraRadera
 5. Du är klok som alltid Daniel, men borde presterat en aning bättre.
  Med vänlig hälsning,

  SvaraRadera
 6. Men grazing du sparar ju undan 15k till semester så du har ju ett bra spar i alla fall.
  Ni har aldrig funderat över att fördela ut resesparandet bättre över året? Gör ju rapporterna mycket snyggare, misslyckas ju själv för det mesta och ökar o minskar mina överföringar själv så kanske inte ska säga något :)

  Mvh FAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, du har helt rätt i det du säger :) Nej, jag har inga planer på att laborera med siffrorna utan vi har tagit en stor post på resesparandet i början på året, vilket gör att sparandet för våra resor kommer att gå ner markant framåt april månad. Då kommer vi att ha en hel del att investera varje månad och bygga på vår utdelningsmaskin.

   Med vänlig hälsning,

   Radera
 7. Imponerad av ert resesparande! Ni tuffar på bra...

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Spara För Livet, tackar för de värmande orden.

   Radera
 8. Jag är som vanligt imponerad över ert sparande även om ni inte nådde upp till de målnivåer ni satt. :)

  Vad har ni för målnivå på resesparandet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar :) I år hade vi tänkt avsätta ca 100 000 kr, då vi har 3 st resor på sammanlagt 3 månader inplanerade inom en 1-års period.

   Radera