måndag 7 mars 2016

Inköp GlaxoSmithKline PLCIdag genomförde jag ett köp av 47 stycken aktier i GlaxoSmithKline, priset jag betalade var 38,73 USD samt att dollarn kostade 8,50.  Köpet gör att jag nu har totalt 77 st aktier i bolaget, en bra bit ifrån de 200 st som är målet med mitt innehav i GlaxoSmithKline.

8 kommentarer:

 1. Hej.
  Spännande bolag, har det på min bevakningslista men månadspengen är ju liten så den räcker inte till allt jag vill köpa.
  En liten fråga från en oinvigd, såg att du har den bland aktier från Storbritannien i din portfölj, men visst har väl Avanza en USA flagga i samband med aktien. Går den att handla på både London börsen och NYSE? Vilket tycker du i så fall är mest gynnsamt?
  Hälsningar Nyfiken Fattigbonddräng.

  SvaraRadera
 2. Hej, GlaxoSmithKline handlar jag via en adr i USA pga av courtaget som jag inte finner motiverat på Londonbörsen. Lågt courtage i USA samt att de inte utgår någon källskatt. Att handla aktier med ett courtage för flera hundra är inget för mig, bara för att man skall äga aktien i ursprungslandet.

  Med vänlig hälsning,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för svar.
   Där ser man, jag trodde att kupongskatten var 15% i USA och 10% i UK. Så min tanke var att det kanske kunde vara lönande med köp i UK om det rörde sig om stora belopp. (Inte för att det skulle gälla mig som handlar med småpengar). Utan mer för att förstå hur systemen fungerar. Kanske även är skillnad på vanlig depå, KF eller ISK?
   mvh Fattigbonddräng

   Radera
  2. ADR på USAbörsen för brittiska aktier dras det 0% källskatt på. De har ett avtal UK - US. Jag vet inte exakt turerna i teorin men jag VET empiriskt att det är 0% skatt på utdelningarna i BP, UL och GSK.

   Radera
  3. Som jag skrev "det utgår ingen källskatt" :) Naturligtvis är det likadant för övriga innehav inom Storbritannien. OBS! Detta gäller Nordnet, jag har hört att det kan skilja mellan olika mäklare. Man bör således höra med sin mäklare så att de inte drar någon källskatt. Men enligt avtalet länderna (Sverige och Storbritanien) emellan skall det INTE dras någon källskatt.

   Med vänlig hälsning,

   Radera
  4. Tackar för undervisningen, då blir ju GSK ytterligare mer intressant att köpa in. Samt att den Fattigabonddrängen lärt sig något nytt, inte illa det heller ;)

   Radera
 3. Äger också GSK och tycker det är ett stabilt företag i en stabil bransch. Precis som med alla andra giganter finns det upp och nedsida men jag ser dem som lite av ett Europeiskt J&J.

  Hade bra!

  SvaraRadera
 4. Härligt Gustav. Gsk är ett stabilt företag med en trevlig direktavkastning.
  Med vänlig hälsning,

  SvaraRadera