onsdag 18 mars 2020

Inköp BalderDen gode Erik Selin har det lite tufft nu, minst sagt. Men det går ingen nöd på honom. Jag har tagit in en första position i bolaget Balder, aktien har tappat runt 52 % på en månad. Jag förstår att det har gått upp rejält i sektorn de senaste åren, men nu tyckte jag att det var dags.

Jag betalade 235 kronor per aktie och köpte in en post om 100 st. De delar inte ut en krona, men jag kan göra ett undantag för detta välskötta bolag. Kommer att öka på innehavet runt 210 kronor om vi kommer ner till de nivåerna.


11 kommentarer:

 1. Använder du Nordea för aktiehandel?

  SvaraRadera
 2. Det stämmer, gick inte att fortsätta använda Nordnet. Går enbart byta courtageklass en gång per månad. Har ringt in och pratat med dem, men de sade blankt nej. Då sade jag tack och hej.

  Med vänlig hälsning,
  /GL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är Avanza sämre? Kanske courtage är högre, vad vet jag ;)

   Radera
  2. Avanza? Har ingen uppfattning i frågan, förutom att jag vet att de ej återbetalar hela källskatten.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
  3. Hur ofta kan du byta courtageklass på Nordea? På Avanza kan du byta direkt men om du vill byta tillbaka så tar det ca 1 dygn efter senaste köp.

   Radera
  4. Du behöver aldrig byta courtageklass på Nordea. Har alltid 0,06 % (NGM och aktietorget har du ett min.courtage på 19 kr).

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
  5. Nordnet kommer jag aldrig att återkomma till så långe de har nuvarande policy.

   Radera
 3. Du har tajmat marknaden bra på dina senaste köp :) Grattis!! /Emelie

  SvaraRadera
 4. Tack Emelie, men jag befarar att vi har en lång väg kvar innan denna soppa är till ända. Blir inte direkt förvånad om vi kommer se en lägre botten.

  Trevlig helg.
  Med vänlig hälsning,
  /GL

  SvaraRadera
 5. Svar
  1. Ja, det har utvecklats fint hittills. Hade ändå hoppats att det fortsatt söderut så att jag hade kunnat köpa lite fler aktier.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera