torsdag 2 februari 2017

Inköp StarbucksIgår slog jag till och utökade mitt innehav i Starbucks med 30 aktier. Jag betalade 54,25 USD per aktie och dollarn stod i 8,73. Mitt totala innehav uppgår i skrivande stund till 300 stycken i ett bolag som är fullständigt världsklass. Bolaget är inte direkt billigt, men det är sällan det sker i Starbucks.

Serveras det ett pris under 50 USD med en dollar som ligger under 8,50 så klipper jag till med de sista 200 aktierna. Sedan är det bara att se fram emot utdelningarna om 10-15 år...det borde bli en slant, för jag har väldigt svårt att se att mina aktier kommer att vara till salu, någonsin.

7 kommentarer:

 1. Ska du inte slå till på Novo Nordisk, de är ju nere i riktigt låga nivåer, med yield på 4% då de höjde utdelningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nix, jag är nöjd med min position, i.a.f. för nu. Utdelningen ligger tyvärr inte på 4 %, utan på ca 3,2 %. De delar ut 7,60 DKK per aktie.

   Mvh
   /GL

   Radera
  2. Haha ja detta räknefelet lär följa mig till döddagar. Hade skrivit fel på bloggen också, pga att jag i just denna cell i excel-arket av någon anledning inte hade med valutakorrigeringen. Tur Krösus såg det. Men 3,3 % är helt okej det också tycker jag...

   Radera
 2. Tack för en trevlig blogg! Har följt den ett tag och måste säga att den inspirerar till eget sparande och till att starta en egen blogg som jag äntligen blivit färdig att göra.

  Gällande dina inköp i amerikanska bolag, som detta i Starbucks undrar jag hur du tänker när det gäller dollarkursen. Dollarn har stått högt ett tag och gjort amerikanska aktier dyrare för oss, samtidigt har värdet av utdelningarna därifrån varit högre. Om dollarkursen faller blir aktierna billigare i inköp och befintliga utdelningar minskar i värde. Är detta något du tar hänsyn till när du väljer aktier för inköp?

  Mvh
  MV

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack det var snällt sagt och kul att du kommit igång med en egen blogg. Dollarn varierar över tid och jag har ingen aning om vilken riktning den är på väg. Det brukar jämna ut sig över tid. Det jag fokuserar på är att ackumulera aktier i underbara bolag varje månad.

   Mvh
   /GL

   Radera
 3. Hej Grazing Lady!

  Har investerat i Starbucks ett tag och tycker att det är fenomenalt.

  Vet du ungefär hur bolaget ligger till utdleningsmässigt i jämförelse med andra bolag i USA? Antar att det inte är någon Aristokrat i alla fall :)

  SvaraRadera
 4. Hej KTM,

  Är inte helt 100 på vad du menar, men jag gör ett försök. Starbucks har delat ut sedan 2010 (0,18 USD), de delar ut 1 USD i år motsvarande 25 %-ig ökning mot föregående år.

  Mvh
  /GL

  SvaraRadera