fredag 17 mars 2017

Tiempo para aprender españolJa, då var man ägare till en lägenhet i Spanien! Nu när vi har lagt in handpenningen, så funderar man på om allt står rätt till uppe i huvudet... Oavsett är vi ägare till en nyproducerad 3:a på 70 kvm och balkong med tillhörande takterass på 70 kvm med en magisk havsutsikt samt utsikt utöver de pittoreska takåserna.

Ett fint poolområde med vackra palmer och omgivningar, objektet är beläget 400-500 meter från stranden. Ibland blir det inte som man har tänkt sig från början, utan det gäller att ta tillvara på tillfällen som dyker upp. Både vi och barnen längtar till att det skall bli färdigställt, så att vi kan åka ner.

Vårt resonemang bygger på att det är väldigt svårt att hitta lägenheter med liknande läge i området där vi önskar bo. Fantastisk klart vatten, 320 soldagar om året med få regndagar samt en mycket behaglig temperatur. Att gå ut och äta på restaurangerna längs stranden var betydligt snällare för plånboken än att gå ut på stan i den stad vi bor i, en otrolig skillnad. En annan stor fördel är att det finns en stor flygplats där det alltid kommer att finnas billiga flygbiljetter från Landvetter.

För att delfinansiera detta, var vi tvungna att sälja lite aktier. En stor del av HM fick stryka på foten, nämligen 1 500 stycken (235,70 per aktie) aktier. Om det blir lite fler försäljningar beror på banken, vi återkommer lite längre fram i ärendet.


Nu skall det bli kul och lära sig ett nytt språk, för jag och min bättre hälft klarar oss inte så långt på vår skoltyska i Spanien. Det får bli engelska tillsvidare.

När det kommer till aktieköp, får vi lägga det på is ett tag och koncentrera oss på att öka soliditeten genom amortera på våra lån. Vi kommer inte att blanda in vår fastighet i Spanien, utan belåna vår svenska fastighet. Det känns verkligen skönt att vi amorterat såpass mycket tidigare att vi kan ta tillvara på detta tillfälle, om än några år tidigare än planerat.

18 kommentarer:

 1. Vad roligt! Lycka till. En undran - var i Spanien ligger lghn, och var hittade ni den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar. Lägenheten ligger i området Costa Blanca. Det finns massvis av objekt på nätet, prova en sökning på Google i regionen/staden ni önskar bo vid. Vidare finns det många svenska seriösa mäklare i Spanien.

   Radera
 2. Qué divertido! Mejor inversión de H&M.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Micke! Jag skall dock ärligt säga att det krävdes en google translate :)

   Radera
  2. Det krävdes det för att skriva det också. Jag läste spanska i ett år, 1987-1988, och har i princip inte använt den sedan dess så den kommer inte helt naturligt :-).

   Radera
  3. Hehe, ja det var några år sedan :)

   Radera
 3. Grattis!!! Kommer ni att hyra ut lägenheten delar av året för att tjäna en hacka på den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar. Vi har inte riktigt bestämt oss. Blir det något, blir det till de som vi känner. Vi vill inte ha dit vem som helst, utan ha kontroll på de människor som kommer att vistas i lägenheten.

   Radera
 4. Felicidades amigo, tu y tu familia vais a tener mucho divertido en España. Familjen har själv investerat i lägenheter i Spanien sedan några år tillbaka och det är utan tvekan ett uppskattat moment för samtliga familjemedlemmar. Förhoppningsvis blir detta såväl en monetär investering som en livsinvestering.
  /S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack Snällänningen. Vad roligt att höra att ni har investerat i en lgh, kommer förmodligen återkomma med en del frågor. Vi är helt övertygade om att beslutet var rätt, objektet är rena drömlägenheten och jag vågar inte tänka på vad den skulle kosta i staden där jag bor...och då har vi inte vare sig klimatet eller de fina stränderna.

   Mvh
   /GL

   Radera
 5. Detta är strålande nyheter att ta del av. ett stort grattis till er och jag kan ej undgå att framföra min avundsjuka... hoppas att en dag kunna besöka herr och fru GL och inspektera denna lya:)

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag knappt tro de är sant. Det är kvalitet rätt igenom, rena drömmen som är byggd efter de nya EU-normerna. Skall man köpa, så bör det vara efter 2011. Ni är så välkomna så, lovar att öppna en väldigt trevlig flaska vin :) Kanske även något från grillen beläget på takterrassen.

   Mvh
   /GL

   Radera
 6. Fantastiskt. Stort grattis och lycka till med detta. Måste också bekräfta en viss avundsjuka. Jag har några år till innan jag kan göra detta, men den dagen kommer inom 3-4 år då vi tänkt göra något liknande. Gick ni via en svenska mäklare eller helt på egen hand? om en svensk mäklare, vem i så fall?

  Mvh
  Philip

  SvaraRadera
 7. Tackar. Vad roligt, hoppas du finner något intressant objekt. Maila mig gärna på grazinglady"snabel-a"gmail.com så får jag se om jag kan hjälpa dig. Det beror på vilken del du önskar köpa i. Jag har själv använt en svensk mäklare.

  Mvh
  /GL

  SvaraRadera
 8. Takterass... pool... Spanien... värme... havet. Snålgrisarna är rejält avundsjuka och samtidigt extremt inspirerade av detta. Önskar er all lycka med erat nya objekt!!! Vi har faktiskt en resa till Spanien inplanerad någon gång i början av nästa år för att spana lite. Fram till nu har vi varit helt fixerade vid asien pga släktband dit men det är onekligen krångligare här med just köp av bostäder och kvaliteten är det lite si och så med. Du får gärna skriva någon artikel om hur det praktiska gick till med köpet.

  SvaraRadera
 9. Tack Snålgrisen. Vi har tidigare varit inne på Asien. Problemet är att det är en för lång resa ner, svårt att åka ner en långhelg till Thailand... Vi vill även vara närmare barnen när vi är nere längre perioder, men det är några år tills dess.

  Jag skall fila på ett inlägg, hur jag har gått tillväga i processen.

  Mvh
  /GL

  SvaraRadera