lördag 23 maj 2020

Inköp Hufvudstaden A

Jag har köpt mina första aktier i Hufvudstaden A, det blev 500 st aktier till ett inköpspris om 112 kronor jämnt. Siktar på att ackumulera fler aktier i detta bolag, där mitt mål är att komma upp i 2 000 st aktier på sikt. Det är inte så ofta man kan köpa in detta bolag till en ok värdering, jag passar på att lägga in dem i byrålådan och kastar nyckeln.

Det kom lite trevliga nyheter ang Spanien idag och det ser ut som vi kommer komma ner i slutet av juli, vilket är helt underbara nyheter. Det ser vi fram emot och barnen blev riktigt glada av av den positiva nyheten.

9 kommentarer:

  1. Välkommen in i Hufvudstaden! Jag är nöjd ägare sedan många år. Det är helt klart en aktie som gör sig väldigt bra i byrålådan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack ZeroStrategy. Instämmer till 100 %.

      Med vänlig hälsning,
      /GL

      Radera
  2. Välkommen in i Hufvudstaden! Även jag har ju ägt aktien från och till i flera år. Håller tummarna för en bra utveckling nu framöver :-)

    Vänliga hälsningar
    /Slimis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Slimis,

      Vi håller tummarna, en bra defensiv placering.

      Med vänlig hälsning,
      /GL

      Radera
  3. Fint och välskött bestånd, men väldigt lågavkastande. P/förvaltningsresultat över 20 trots P/B en bra bit under ett.. Dock motståndskraftig balansräkning, kanske mer är att betrakta som en bond proxy.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med. Har svårt att se att Hufuvdstaden kommer slå en indexfond över tid. Och om man vill ha utdelningar finns ETF:er som följer index och dessutom delar ut.

      Enda anledningen jag kan se till att äga Hufuvudstaden är att man helt enkelt har en personlig relation med bolaget (e.g. jag tycker om känslan av att äga detta fastighetsbolaget).

      Radera
    2. Hej Anonym,

      Har själv ingen personlig relation till bolaget.
      Vi får se hur bolaget kommer att utvecklas över tid, jag litar på Lundberg.

      Med vänlig hälsning,
      /GL

      Radera
  4. Vi får hålla tummarna för att det blir möjligt att resa till Spanien i juli. Helt självklart är det tyvärr inte. Grekland har nu öppnat för turism från hela 29 länder men Sverige är inte ett av dem. Likaså har Danmark öppnat för turism från grannländerna förutom Sverige. Risken finns att även Spanien gör ett undantag för svenskar och fortsätter hålla gränsen stängd för oss.

    På Facebook har jag sett en och annan som menar att det skulle finnas ungefär lika mycket smitta i Sverige som Spanien och att vi därför borde bli välkomna. Jag tror tyvärr inte det stämmer. Idag registrerades 89 nya dödsfall av COVID-19 i Sverige. Motsvarande siffra i Spanien var 1 nytt dödsfall på en befolkning som är fem gånger så stor.

    Positivt är att dödsfallen i Sverige verkar vara på väg ned, om än i en långsam takt. Jag hoppas det räcker och att även vi börjar testa, spåra och isolera så vi bättre kan hålla sjukdomen i schack.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Slumpvandraren,

      Långt ifrån självklart, men jag har en stark tro att det kommer att lösa sig och komma ner till Spanien i mitten av juli.

      Med vänlig hälsning,
      /GL

      Radera