onsdag 8 januari 2020

Månadsrapport december samt summering 2019Då var det ett nytt år och dags att skriva en kortfattad rapport för december månad. Vi är nyss hemkomna från en magisk semesterresa som vi mestadels tillbringade i Karibien. Massor av god mat, med tillhörande drycker, spännande utflykter, fantastiska stränder, kultur mm. Men det är klart att det var inte gratis, kreditkortet fick jobba, men det var det värt alla gånger.

Sparandet var inget att skryta om utan var kass som vanligt, det blev endast några stackars tusenlappar, precis som det har varit under hela 2019. Under detta året skall vi skärpa till oss rejält och i.a.f. försöka anstränga oss. Jag var på så många resor under 2019 att jag inte ens kommer ihåg hur många det var (anstränger jag mig skall jag nog klara av det) och det suger rejält med kapital.

Amorteringar har vi slutat med, då vi har en soliditet på 82 % och finner ingen anledning att amortera ner mer på lånet. Vi fortsatte med att löneväxla 14 100 kronor under december månad. Börsen hade ett gott år 2019 och vi lyckades förbättra vårt egna nettokapital med 645 697 kronor.

Ser man på vår utveckling av nettokapital under åren då jag startade bloggen, så kan man se att det går sakta framåt. Detta året skall jag även följa utvecklingen av vårt pensionskapital. Ser man på 2019 så förbättrades kapitalet med 2 miljoner kronor (i.o.f.s. brutto när det kommer till pensionspengarna), man kan m.a.o. säga att det lönar sig att jobba och betala lagom med skatt.


Utdelningarna landade på 112 700 kronor, 2018 hamnade utdelningarna på 64 356 kronor. Det är nära en dubbling mot året innan och det är vi nöjda med. 

Då vi nu har slutat med amorteringar samt att jag snart skall byta bil (betydligt lägre förmånsvärde) samt att vi har några andra utgifter som försvinner under året, borde vi kunna jacka upp sparandet en del. För vi kan inte försätta att ha utgifter på uppåt 40 000 kronor per månad exkl. våra fasta räkningar.

Löneväxlingen kommer vi att fortsätta med och det har naturligtvis bidragit till att vårt sparande kommit ner en rejäl bit mot tidigare år.

Nu ser jag fram emot att åka skidor om ett par veckor i Norge, det är en skön kontrast mot de 29 grader vi haft under vår semesterresa...

8 kommentarer:

 1. Menar du noll amortering på huset? Inte ens 1000 lapp? Är det nåt speciellt anledning varför? Jag hade velat vara skuldfri.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi kommer inte att amortera ner mer i dagsläget. Under året har vi amorterat ner ett 7-siffrigt belopp på våra 2 fastigheter, det får räcka. När vi blir äldre kommer vi förmodligen inte få låna några pengar, då vi skall leva på utdelningarna samt tjänstepension. Då kan det vara bra att ha en hälsosam belåning, givet dagens låga räntor. Dessutom har vi en soliditet på 82 %, vilket innefattar en väldigt låg belåning.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 2. Alltid fint att se dina livsbejakande små uppdateringar. En inspiration för livet efter 10årsplanen helt klart! :)

  Tack för ännu ett fint inlägg.

  mvh,
  10årsplanen
  https://10arsplanen.blogspot.com/

  SvaraRadera
 3. Kul att höra :)
  Såg att du inte ligger på min blogglista, lägger till dig.

  Med vänlig hälsning,
  /GL

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Bra gjort med utdelningar!
  Jag undrar om du skulle vara intresserad på ett samarbete med oss? Vi är Sveriges mest generösa cashbacksida som betalar 60% mer än de andra.
  Vi jobbar i dagsläget med ett 10-tal mellanstora influencers och letar efter flera.
  Mvh
  Adam
  www.rewardnetwork.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Adam,

   Tack ödmjukast för din förfrågan. Ovan är inget för mig, stort lycka till med att hitta samarbeten med andra.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 5. Hej!

  Jag har följt er resa i många år men aldrig kommenterat, så kul att följa er. Imponerande utdelningshöjdning!

  Jag har lagt till dig på "bloggar jag följer"-listan på min blogg, du får gärna lägga till mig i din lista.

  Ha det gott så hörs vi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pengabingen,

   Tack det var snällt sagt.
   Har aldrig varit inne på din blogg tidigare, ser till och lägger den på min blogglista.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera