tisdag 3 september 2013

Månadsrapport Augusti


Då var det dags att summera månaden som har gått. 22 500 kr blev resultatet av sparandet som fördelades på 18 500 kr i amortering samt 4 000 kr i sparande för en framtida resa. Vi får se om vi kan få till ett bra resultat nästa månad, då ersättningen kommer att bli något lägre för min del p.g.a. föräldrarledighet. Oktober månad och framåt kommer vi att växla upp takten rejält när det gäller vårt sparande, då vi kommer att erhålla högre löner.

Vi har nu 456 500 kr att amortera, vi hade som mål och bli skuldfria Januari 2015, men skall nu sätta upp som mål att bli klara med amorteringarna till julen nästa år, d.v.s. en månad tidigare än planerat. Det hade varit en underbar julklapp till oss själva.

Det egna kapitalet är nu uppe i 1 528 000 kr, en ökning på 337 000 kr i år. Soliditeten är i skrivande stund på fantastiskt fina 77 % och sparkvoten för denna månad hamnade på 48 %.

4 kommentarer:

 1. Hej GrazingLady,

  Hittade precis er blogg via en länk från Spartacus Invest och ögnade snabbt igenom de populäraste inläggen. Upptäckte då vilket snilledrag ni gjorde för några månader sedan när ni bytte strategi helt och hållet!

  Jag brukar vanligtvis inte kommentera på några av bloggarna jag följer, men nu kunde jag inte låta bli att bidra med lite uppmuntran och beröm!

  Det ni har gjort är ju verkligen imponerande och ni kommer garanterat att se tillbaka på ert beslut om några år och inse att det var det smartaste beslut ni någonsin tagit. Och med en jättebra timing om jag får lov att spekulera.

  Så uppfriskande att höra att det fortfarande finns människor som anser att man ska betala tillbaka vad man har lånat.

  Fantastiskt starkt och klokt att göra en sådan insats. När ni sedan om drygt ett år sitter där i ERT hus och kollar ut på uppfarten på ER bil så kommer det kännas så mycket mer givande att ge sig in på aktiemarknaden igen! :)

  Keep up the good work och stort lycka till!

  /Björn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Björn,

   Tusen tack för de vänliga orden. Känslan kommer att vara obeskrivlig när vi väl gjort den sista amorteringen.

   Väl där, så kan vi ackumulera aktier med ett leende på läpparna :)

   Radera
 2. Det är underbart att vara skuldfri.
  vi har varit skuldfria sedan 2008,vi valde då att betala ränteskillnadsersättning till banken och lös in bostadslånet.Bilen är kontant betald.
  tycker er ekonomi ser alldeles strålande ut!
  fortsätt så!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frugaltimez.

   Tack så mycket.
   Väldigt bra jobbat av er, kan tänka mig att det är skönt och slippa lägga de extra tusenlapparna på räntor.

   Lycka till med investeringarna.

   Radera