söndag 27 oktober 2013

Månadsrapport Oktober

Ytterligare en månad har passerat och det är dags att publicera månadens rapport. Denna månadens resultat blev helt fantastiskt, där vi lyckades spara undan 68 % av vår lön, helt makalöst...52 500 kr, ja tänk om varje månad skulle se ut så här. Bonus, semesterersättning mm gjorde att vi fick ut extremt höga löner denna månad.

Soliditeten är nu uppe i över 80 % och det egna kapitalet har vuxit med 45 % i år. 413 500 kr är kvar att amortera tills vi uppnår noll kr i skulder.

Har vi lite flyt på vägen, så kan vi nog ha amorterat av våra lån i November månad nästa år, vilken underbar tanke, skuldfri om 1 år. Aldrig mer något lån, utan då skall vi vara på rätt sida av räntan, d.v.s. erhålla ränta och EJ betala. Tyvärr är det väldigt vanligt att man spenderar stora delar av sitt liv på fel sida om räntan, detta är inget vi planerar att göra, utan nu får det vara slut på det.

Med mycket låga månadskostnader (för att vara en familj på 4 pers), märker vi nu att vi kan lägga undan allt större belopp varje månad. Vi bör kunna snitta runt 33 000 kr per månad nästa år, ofantliga summor,  detta var definitivt inget man trodde var möjligt för några år sedan.8 kommentarer:

 1. Imponerande belopp ni lyckats spara undan. Jag ska nog öka amorteringarna lite själv under nästa år. Ni kommer ha extremt låga kostnader när väl lånen är avbetalda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar. Vi har jobbat på bra, med och få ner våra omkostnader rätt rejält, vilket märks när man skall betala räkningarna. Kommer kännas underbart att slippa lägga tusenlappar varje månad på räntor.

   Lycka till med investeringarna.

   Radera
 2. Jag gillar det ni gör, man kan resonera i oändligheten om att inte lägga allt på amorteringar men fy vad skönt att bli skuldfri. Bra jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar. Ja, det är inte helt enkelt alla gånger att veta vad som är bäst för stunden, amortera eller aktier. Nu när värderingarna är allt annat än låga, så känns det rätt för vår familj och bli skuldfria.

   Lycka till med investeringarna.

   Radera
 3. Well done osv, men va har ni för bil som är värd lika mycke i början av ett år som i slutet av ett år? I tillgångsvärde?

  SvaraRadera
 4. Hej Kalle Kr, Bilen har ett ingångsvärde på drygt 100 000 kr inför detta året, jag har använt mig av värdet 80 000 kr för att slippa justera ner det varje månad.Vidare kommer jag att justera ner detta värde med ytterligare 20 % vid årsskiftet.

  SvaraRadera
 5. Wow! Imponerande!
  Längtar till vi båda är tillbaka på arbetet efter föräldraledigheten så man förhoppningsvis kan öka avsättningen något från dagens 25-35%.

  -cmj
  Trading the OMX

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack C.M.J.

   Jag förstår att ni längtar till att få 2 st hela löner, men jag tycker absolut att ni skall passa på att njuta av tiden då barnen är små och verkligen nyttja er föräldrarledighet så mycket det bara går. Tiden går fort.

   Radera