onsdag 9 april 2014

Inköp Bonheur
Idag gjordes ett inköp av ett nytt bolag för min del, det blev det norska konglomeratet Bonheur. 228 st aktier inhandlades till en kurs av 121 NOK, den norska kronan kostade 1,09 vid inköpstillfället.

Kan Bonheur ligga kvar runt nuvarande aktiekurs, är det inte omöjligt att jag utökar mitt innehav i detta bolag i slutet av denna månad. Bonheur blir nu mitt 3:e innehav att lägga till i min portfölj.

2 kommentarer:

 1. För ett år sen ca såde du slt o armotera för att det var svårt att hitta något köpvärt, högt index osv - hur har detta förändrats, är det inte dyrt nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalle Kr,

   Det är mycket som har förändrats, bl.a. har soliditeten stärkts från ca 52% till dryga 83%, via har amorterat närmare 1 miljon kronor, vilket innebär att vi endast har kvar 376 000 kr i lån.

   Jag finner det väldigt svårt att hitta fina bolag till bra värderingar, speciellt i Sverige. Men jag utnyttjade tillfället när Philip Morris hade en rejäl dipp och jag fann bolaget väldigt attraktivt vid inköpstillfället.

   Vidare hade även Kinder Morgan en rejäl svacka och jag passade på och initierade en position till ett för mig attraktivt pris samt en hyfsat billig dollar.

   När det gäller Bonheur, fick jag upp ögonen för bolaget via, den eminente bloggaren Lundaluppen och finner "caset" väldigt intressant till en god direktavkastning.

   Det finns inget statiskt i mitt investerande utan jag planerar att fortsätta att amortera ner mina lån, men när jag hittar bolag som är på REA (enligt min egen analys), då passar jag på och handlar in en post.

   Hoppas ovanstående förklarar din frågeställning.

   Mvh
   /Grazing Lady

   Radera