onsdag 20 maj 2015

Utdelning Northwest HealthcareIgår fick vi in utdelningen från Northwest Healthcare, 800 aktier resulterade i 364 kr brutto och 310 kr netto. Nästa utdelning får detta bolag innebär att vi får en utdelning från 1300 aktier istället för de 800 vi fick in i Tisdags. Jag gillar idén med månatliga utdelningar, vilket ger ett jämnt kassaflöde under året som vi kan återinvestera i andra bolag.

6 kommentarer:

 1. Hej kul att det går bra för dig! Jag har en fråga till dig med anledning av att du nästan alltid verkar få in utdelningarna från NWH på kontot ett par, tre dagar tidigare än vad jag får. Har du en annan aktiemäklare än Avanza?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Rullstolsinvesteraren,

   Precis som Henrik nedan säger har vi en kapitalförsäkring på Nordnet där vi har våra utländska innehav. När det gäller inköp av svenska aktier är det Avanza som gäller framöver p.g.a. det låga courtaget, men där hoppas jag inte att de förräntar pengarna för egen del utan betalar utdelningarna i tid.

   Ha du någon uppfattning om Avanza är sena även med svenska utdelningar?
   Mvh

   Radera
 2. Henrik Andersson21 maj 2015 10:11

  Hon skrev vid förra månadens utdelning vilken bank hon har, kommer inte ihåg vilken men det var iallafall inte Avanza. Jag skrev då till Avanza och frågade om anledningen till att vi fick vänta 4-5 dagar extra. Svaret blev:

  För just kanadensiska utdelningar så har vi tyvärr lite längre ledtider, för tillfället är det ca 1-2 veckor som det tar för oss att få utdelningen levererad och sedan inbokad på depåerna. Vi jobbar på att försöka få till en bättre rutin som kortar ned leveranstiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Henrik,

   Du har rätt i det du säger. Måste säga att det låter väldigt märkligt att det just för Avanza skulle vara längre ledtider. 1-2 veckor, jösses är det häst och vagn som gäller...

   Mvh

   Radera
  2. Hej!

   Man skulle nästan kunna tro att aktierna kommer med häst och vagn, men dessvärre har vi bara lite längre ledtider genom vissa av våra depåbanker (utländska banken vi handlar genom i respektive land). Vi jobbar hårt för att snabba upp administrationen av kanadensiska utdelningar, men det där dessvärre inget som sker över en natt.

   Håll ut, förhoppningsvis har vi snabbare hantering i framtiden!

   /Kristoffer, Avanza

   Radera
 3. Hej Kristoffer,

  Tack för ditt svar. Ja, förhoppningsvis går det lite fortare i framtiden.
  Mvh

  SvaraRadera