torsdag 21 juli 2016

Månadsrapport juniHär kommer en kraftigt försenad månadsrapport som avser juni månad. Semestern är över för denna gång, men vi behöver inte vänta allt för länge innan vi åker iväg på ytterligare en långsemester som går av stapeln i mitten av december. Det gör det lite lättare att återvända till arbetet.

Det har varit en händelserik månad, stora nedgångar i samband med Brexit. Å andra sidan tog det inte lång tid innan börsen hade återhämtat sig. Jag tog naturligtvis vara på rasen i en hel del kvalitetsbolag. Det köptes in aktier för runt 550 000 kronor i månaden, såsom 1 100 aktier i HM, 700 aktier i Nordea, 885 aktier i Betsson samt storköp i Handelsbanken.

Nu när månadens rapport är försenad, har det visat sig att det var fantastiska köp i bl.a. Betsson som har rusat (20 %). Hade förmånen att fyrdubbla mitt blygsamma innehav till 1 150 aktier. Bolaget är nu mitt tredje största innehav efter HM och SHB. När man är nöjd med storleken på innehavet får bolaget gärna dra iväg, däremot vill man ju att ett bolag som man inte har nått full position i, skall bli billigare.

Hade även god tajming i SHB, första köpet på 97 kronor (1 000 stycken), Det andra gjordes i juli till ett betydligt bättre pris men det återkommer jag till i juli månads rapport. Nordea såg otroligt billig ut och jag slog till trots att de inte var på min bevakningslista, jag hade tänkt köpa fler Sampo, men tyckte att Nordea såg mer aptitlig ut. Nu har även Nordea dragit iväg sedan inköp, inga fler inköp på dessa nivåer utan kan tänka mig att öka på runt 65 kronor.

Vi belånade 535 000 kronor på vårt hus, då det uppstod en hel del lägen som inte uppstår allt för ofta. Det är inte någon direkt fara på taket, då vi äger drygt 70 % av vårt hus, och banken resterande del.

Sparandet var helt ok denna månad. Det blev 50 000 kr in på aktiedepån. Vi erhöll även 2 586 kronor netto i utdelningar. Sparkvoten landade på knappa 64 %. En normal månad hade denna kvot varit betydligt bättre, men det kostar att vara på semester utomlands. Vårt egna kapital har ökat med ofattbara 525 000 kronor under de första 6 månaderna detta år. Helt makalöst, det rullar på bra nu.5 kommentarer:

 1. Fantastiskt resultat!
  Jag har i tidigare kommentarer varit imponerad över ert enorma sparande och över en halv miljon i ökning av kapital på en övrigt trött börs är imponerande. Inte helt oväntat tycker jag belåningen av huset är ytterst begåvat - hatten av!
  Mvh//Cm

  SvaraRadera
  Svar
  1. 200k ser ut att vara värdeökning på huset. Hus vägrar visst förstå att de är dyra.

   Jag har tyvärr ingen hatt att ta av (vore praktiskt i det här vädret) men även jag är imponerad av kraften i den här maskinen! Knappt ett hack i Eget Kapital-kurvan.

   Radera
  2. Tack CM. Det var snällt sagt av er. Nu när vår balansräkning är stark, finns det ingen anledning till att inte utnyttja (enligt vårt tycke) bra lägen i fantastiska bolag. De uppstår sällan tyvärr. Vi har enligt vår strategi ytterligare en halv miljon som vi kan utnyttja när marknaden blir depressiv.
   Med vänlig hälsning, /GL

   Helt riktigt Daniel. Då är vi ända väldigt, väldigt försiktiga i vår värdering. EK är egentligen relativt oviktigt för oss, vi fokuserar på utdelningarna som vi skall leva av om ett antal år. Samtidigt är det ett mått på att vi går åt rätt håll. Tack för de snälla orden.
   Med vänlig hälsning, /GL

   Radera
 2. Ha, ha och jag köpte för 10 000:- och tyckte det var mycket pengar, men jag antar att vi alla måste börja någonstans. Roligt att titta förbi på din fina blogg.

  SvaraRadera
 3. Tack Väl, Du har helt rätt i att vi måste börja någon gång, ju tidigare desto bättre. Vi hade inte speciellt bra förutsättningar i början, utan de har kommit de senaste åren. Trägen vinner till slut, gäller bara att vara fokuserad på planen man har satt upp, vilken alltid är individuell.
  Med vänlig hälsning, /GL

  SvaraRadera