söndag 5 mars 2017

Månadsrapport februari mmHär kommer en kort månadsrapport. Det är fullt upp med att kika på lägenhet vid medelhavet, vi kommer att åka ner nästa vecka och titta på ett antal alternativ. Det blir spännande och vi kommer endast att utforska nyproducerat. Väderrapporten visar 25 grader och sol. Det är aningen varmare än vi har här på västkusten...

Innehaven i vår svenska portfölj har gått lite kräftgång, medans den globala har gått lite bättre. Dock är detta ingen vi bryr oss om utan vi fortsätter att mata portföljen med pengar. Vi satte av 35 000 kronor till vår aktieportfölj denna månad. Vi erhöll en dryg 500-lapp i utdelningar, vilket inte är särskilt imponerande. Mars kommer att bli fantastisk när det kommer till utdelningar.

Vi har gjort en liten justering på vår hustillgång, priserna är uppe på galna nivåer, ändå är vi väldigt försiktiga i vår nettovärdering.

Om vi slår till på ett boende i södra Europa, kommer vi förmodligen amortera en hel del. I.a.f. så att belåningen kommer ner till 1 miljon för båda fastigheterna. Ja, ja, det är endast spekulationer och inget är klart på långa vägar.

 10 kommentarer:

 1. Nu blir jag rätt nyfiken! I vilket land och region rekar ni lägenhet?
  Som alltid - imponerande månadsrapport!
  Mvh//Cm

  SvaraRadera
 2. Misstänkte nästan det :) Vi har resonerat fram och tillbaka. Thailand har varit på tapeten, då vi verkligen gillar det mesta med landet. Men det ligger för långt bort och blir lite semester över det hela. Jag och franska går inte ihop tyvärr, då var det bara att avfärda Frankrike trots maten och de goda vinerna.

  Italien har varit ett annat spår som egentligen var huvudspåret från början, de har allt vi tycker om, men av diverse anledningar avfärdade vi detta. Vi gillar god mat, dryck, kultur, spela en och annan golfrunda. Framför allt skall det ha ett stabilt och bra väder med många soltimmar, vilket gjorde att vi fastnade för Costa Blanca. Regionen har även bra flygförbindelser från Göteborg vilket är extremt viktigt.

  Vi har identifierat en del objekt med pool och stora takterasser inom 500 meter från havet. Vi får se om vi fastnar för något av objekten. Och ni skall även ha tack för de vänliga orden.

  Mvh
  /GL

  SvaraRadera
 3. Kommer att bli riktigt spännande att se hur det går med ert boende där nere.

  Har själv som dröm att köpa en kåk i något soligare ställe och tar mer än gärna emot tips på vad man ska tänka på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej KTM, Jag återkommer gärna med lite tips lite längre fram :) Ha en trevlig helg.

   Radera
 4. Fina siffror! Lycka till med bostadsletandet, kan tänka mig med det vädret ter sig allting med vettig prislapp och pool väldigt lockande :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar :) Ja, väldigt intressant. Har skrivit ett separat inlägg om ämnet.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 5. 25 grader låter inte fel! Lycka till med lägenheten!

  SvaraRadera
 6. Lycka till med lägenehetsreken, du måste återkomma och berättar hur det går på den fronten!

  SvaraRadera
 7. Tack. Jag har skrivit ett separat inlägg. Läs gärna det :)

  Med vänlig hälsning,
  /GL

  SvaraRadera