lördag 3 juni 2017

Inköp Hennes & MauritzI veckan såg jag till och återinvesterade lite utdelningspengar. Jag föll återigen för Hennes & Mauritz, det blev ett inköp på 118 st aktier till ett pris på 217,70 kronor per aktie. Vi har arbetat upp innehavet till sammanlagt 1 970 st aktier i bolaget.

21 kommentarer:

 1. Bra jobbat och jag tror att det kommer visa sig att vara ett riktigt bra köp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag hoppas och tror att det kommer bli en helt ok investering på sikt.

   Mvh
   /GL

   Radera
 2. Tror att aktien skall ner till 150 kr?

  SvaraRadera
 3. Delar inte din uppfattning. Ni har tyvärr inte bidragit till något konstruktivt över huvud taget under åren. När jag försökt jag försökt få igång en disskusion, har du ej svarat. Varje gång du har kommenterat på denna sida har du kommit med något negativt. Nu är det sista gången jag släpper igenom en kommentar från dig, hitta gärna en annan blogg och ge dina synpunkter.

  Ett tips är; Tänk positivt, det kan vara svårt i början. Om du inte håller med om en investering, utveckla gärna varför och ge din syn på bolaget. Att skriva att du "tror" att aktien skall ner till 150 kr...dessutom med ett frågetecken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Grazing Lady

   Arajs kommentarer är måhända ganska endimensionella men särskilt provokativa är de ju inte.

   Misstänker att Arajs tycker att PE 15 är en rimlig värdering? Personligen börjar jag bli beredd att hålla med. Om de inte kan få ordning på marginaler och trixa fram en vinsttillväxt så tror jag PE 15 kommer vara det nya svarta för H&M. Säg inom sisådär 12-18 månader. Jag menar, någongång tröttnar väl marknaden?

   Jag säljer inte, köper heller inte mer. Mitt Gav är runt 200 kr och det känns helt ok.

   Med vänlig hälsning

   J

   Radera
  2. Hej J,

   Tycker inte heller att kommentaren är provokativ, inte det minsta. Jag gillar när man har olika åsikter och inte bara håller med. Dock har jag raderat så mycket ****** från denna "nick". Tror nog att det är bäst att jag inte säger så mycket mer.

   Fortsätter HM enligt ovan under ett par år är det absolut inte omöjligt. Min tro är att det det kommer att ordna sig, och passar på, likt jag gjort när andra fina bolag har haft tillfälliga svackor (Nordea, MCD, PM, DNB mm). Det har lönat sig innan och jag hoppas även att det gäller HM. Är inte det minsta rädd för att trycka till när de bolagen har problem.

   Mvh
   /GL

   Radera
  3. Håller med. När folk skriver en riktkurs utan att argumentera för den värdering blir det tråkigt. Har försökt få igång en diskussion med denna skribent på andra håll men aldrig en kommentar tillbaka. Han rekade sälj på Nordea förra sommaren när den stod i 70 kr. Rekade sälj på Novo när den stod i 230 utan att ge några kommentarer.

   Radera
  4. Ok jag förstår, jag ser ju inte inläggen från vederbörande som du raderar. Då förstår jag att det blir lite irriterande i längden.

   Visst var det runt 2011 som höga bomullspriser pressade H&M. Det anser jag var en tillfällig svacka. Intet nytt på vinstfronten på fem år ser jag inte som ett tillfälligt problem. Men ger de tunga investeringarna frukt nästa år så kan premium värderingen vara tillbaka. Som du skriver längre ner, tiden får utvisa om det var en bra eller dålig investering. Vi sitter i samma båt här då vi båda äger bolaget, eller så har vi hoppat i samma galen tunna :)

   Med vänlig hälsning

   J

   Radera
  5. Sant, det finns en del som har en negativ syn på det mesta tyvärr. Hehe, ja vi får se vilken tunna vi har hoppat ner i. Förhoppningsvis kommer det vara en positiv överraskning :)

   Mvh
   /GL

   Radera
 4. Klokt själv började jag köpa i mars 2017 och har ett gav på 224 kr. Gillar att köpa kvalitet aktier när dom har en svacka. Gjorde likadant med Ratos när Campbell avgick och har nu gav på 39 kr...tror både bolagen är köpvärda nu när allt annat känns dyrt. Ökar gärna mer. Trevlig blogg du har hälsningar PJ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack PJ, det var snällt sagt av Er. Jag håller med, om du hittar intressanta bolag som du har på din bevakningslista, så skall man köpa när man anser priset att priset är ok. Det är inte det lättaste just för tillfället, men det finns några få.

   Mvh
   /GL

   Radera
 5. Jag tror att 217,70 är ett riktigt bra pris. Jag sitter själv på ett GAV på 216 och hade ökat ännu mer om jag inte redan var överinvesterad i H&M. Även om inte H&M tar sig upp till sina forna glansdagar så tror jag att de hittar tillbaka till 240-250 kanske redan till hösten. Just nu pekar ju Perssons köp, dollarkursen och bomullspriserna åt rätt håll för H&M!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Trollboll, Grattis till ett fint GAV. Jag är en långsiktig ägare och bryr mig inte så mycket om kursen, utan det gäller att det lossnar för HM och då kommer kursen att följa med till slut :)

   Mvh
   /GL

   Radera
 6. Kanske är det så enkelt att det finns två sätt att se på HM:s onlineutmaning.
  Antingen ser man bara online som ytterligare en distributionskanal att hantera. Tror man då på HM som koncept och företagsledningens förmåga så är det sannolikt köpläge nu. Eller så ser man onlineutmaningen som toppen av ett isbert. Det är bara ett exempel på att hela branschen och ekonomin håller på att förändras och att det företag som inte har en 'digital utgångspunkt' i allt den gör inte kommer att vara framtidens vinnare. Då ska man sannolikt sälja och rädda det som räddas kan.

  Själv har jag länge tillhört den första synen om än med viss skepsis till vilken kurs aktien är köpvärd på, men jag har börjat luta allt mer åt den andra. Världen håller på att ändra sig så mycket att ett så notoriskt teknikfientligt företag som HM aldrig kommer att komma igen - att det blir en lång utdragen plåga följt av en total kollaps. Jag hoppas inte det men jag ser faktiskt inte så mycket som talar för att framtiden tillhör HM.

  Mvh Mattias

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina intressanta synpunkter Mattias. Av mina köp att döma, så tillhör jag kategori ett. Jag kan säkerligen ha fel, men min tro är att de kommer att klara denna omställning. Kläder kommer alltid att behövas, särskillt inom HM's priskategori.

   Konkurrensen är naturligtvis stenhård. Tiden får utvisa om det var en bra investering eller ej.

   Mvh
   /GL

   Radera
 7. Intressant diskussion! Själv vet jag inte hur framtiden ser ut för HM men började minska en del vid 250kr. Jag tror HM kan få det fortsatt tufft och känner mig mer bekväm med ett mindre innehav än jag hade tidigare. Det jag inte gillar är att vinsten inte följer med omsättningen. Samtidigt har jag svårt att säga att jag inte kommer öka om vi åker ner mot 180-200kr.

  Med vänlig hälsning / frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt av dig, du skall följa din magkänsla! Det är mycket möjligt att jag har fel, men jag går på min övertygelse :)

   Mvh
   /GL

   Radera
 8. Många som drabbats av retail döden och dess panik på marknaden. Lbrands som bla äger Victoria secrets har samma bekymmer. Själv förstår jag inte poängen än med all online handel av kläder. Tycker själv det är extremt jobbigt att behöva skicka tillbaka plagg som inte passar. Dessutom får man ingen känsla för kläderna man köper på en skärm. Visst blir nog tekniken mer mot 3D hållet i framtiden men ändå. Tror det är förändringar på gång inom branschen men att de är överdrivna just nu. Dessutom håller jag med LL med att det är mycket riskkapital på marknaden just nu och kommer blir intressant att se vad som händer nästa gång vi får se strypning av kapitaltillskotten.

  Mvh
  SM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får vi en rejäl strypning av riskkapital, så kan det mycket väl komma en korrigering. Ingen blir gladare än jag...Min uppfattning är att HM kommer att kunna anpassa sig till framtida utmaningar, jag kan ha fel och då blir det dyrt. Jag sover väldigt gott om natten, dock.

   Mvh
   /GL

   Radera
 9. Härligt val :) Köp när det gör som ondast.

  Kör hårt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack KTM, jag kommer absolut att köra på...Skall jag vara helt ärlig, så gjorde det faktiskt inte så ont att köpa in mina HM :) Tror säkerligen att det kan komma att kännas betydligt mer vid nästa korrigering och framtida köp av aktier. Men då kommer jag att köpa för fulla muggar.

   Mvh
   /GL

   Radera