måndag 7 september 2020

Nya inköpJag har gjort några inköp som jag inte hunnit redovisa. Det blev lite fler Hennes & Mauritz till 135,00 kr per aktie. Som jag skrev i ett tidigare inlägg var jag fullinvesterad i Hufvudstaden och Fabege. Detta löfte gick det sådär med, utan jag köpte in fler Fabege till 105,70 kr samt Hufvudstaden till 108,60 kr per aktie. Priset på fastighetsaktierna var helt enkelt för bra för att motstå enligt min högst amatörmässiga bedömning. Nu skall det väldigt mycket till för att jag skall in med fler fastighetsaktier i min portfölj. Nu lägger jag fokus på andra branscher.

Vidare köpte jag in lite godis och bolaget ifråga är Cloetta till höga 23 kr per aktie, PE 13 på nästa års förmodade vinst. Inget kap men heller inget jättehögt pris för detta företag, det är rimligt värderat och jag räknar inte med jätteuppsida i närtid då det är coronatider. Lyfter man blicken några år så är min tro att det kan bli en helt ok investering av defensiv karaktär.

2 kommentarer:

  1. Fina köp! Jag har också varit inne och köpt i Hufvudstaden bland annat och instämmer i att det har varit svårt att motstå :) Hoppas det lite förbättrade momentumet för sektorn kan hålla i sig nu :)

    SvaraRadera
  2. Tackar, förhoppningsvis blir det bra på sikt 😊. Ja, det mesta av fastighetssektorn är rejält nertryck, dock har aktiepriset börjat stiga i de flesta bolagen och har som du säger ett bra momentum. Håller tummarna för att det fortsätter, då jag tankat aktier för stora summor. Är helt bekväm med situationen och är långsiktig.

    Med vänlig hälsning,
    /GL

    SvaraRadera