fredag 5 april 2013

Inköp AppleIdag gjorde jag det 3:e och sista inköpet av Apple till en kurs av 421.95 USD, det blev 13 st aktier och Dollarn kostade 6.43 kr vid inköpstillfället. Mitt totala antal aktier är nu 49 st, där inköpskursen har varit 485 USD, 450USD samt det sista köpet på 422 USD. Återigen visade det sig att inte bränna allt krut vid första bästa tillfälle, utan när en aktie är i en fallande trend, så kan det vara klokt att dela upp köpen.

Apple kan mycket väl gå ner ytterligare, men jag är nu nöjd med storleken på mitt innehav och kommer inte att ackumulera fler aktier. Jag har förhoppningen om återköp samt höjd utdelning på sikt. Det finns ju en hel del medel i kassan som stadigt växer och växer. Apple seglade nu upp som mitt enskilt största innehav, strax för McDonald's.

4 kommentarer:

 1. Du är inte rädd för att kursen ska sjunka mer? Nu när Apple varken gör de bästa telefonerna eller datorerna längre. Och "coolhetsfaktorn" sjunker för varje månad som går.

  SvaraRadera
 2. Nej, inte det minsta. Det går ej att gå runt och vara orolig över att kurser skall sjunka, aktier går upp och ner, är man orolig över att ens aktier skall sjunka hela tiden, så är det nog klokt att satsa på något annat. Har man gjort en grundlig analys och tror på bolaget, då är det enligt min mening väldigt billigt just nu. Det betyder naturligtvis inte att kursen kan sjunka ännu mer, men min uppfattning är att jag har köpt bolaget till en fin rabatt.

  Mvh Grazing Lady

  SvaraRadera
 3. Jag köpte också Apple, fast i förrgår för 427,99-->435,52 usd efter courtage. Totalt 9 stycken äpplen.

  Jag är egentligen en nokiakille men eftersom kursen blivit så låg så kände jag det var dags. Detta ses av mig som en halvlång investering. Tror kanske inte den går upp denna månaden men om ett tag känns inte omöjligt. Samtidigt finns det en god möjlighet att utdelningen växer.

  Självklart svär man ju sig förbannad när kursen rasar ytterligare men bara bita i det sura äpplet och vara nöjd. Jag är inte daytrader ju och får vara beredd att vänta på pengarna ett år eller två. Tålamod är en dygd.

  //Aktieboom (aktieboom.wordpress.com)

  SvaraRadera
 4. Grattis till en fin ingångsnivå. Ja, Apple är väl ingen aktie man behåller hela livet, likt ex Mc'donald's eller HM, men dessa nivåer är helt enkelt för bra för att motstå.

  Mvh Grazing Lady

  SvaraRadera