lördag 29 juni 2013

Månadsrapport JuniFörsta halvåret är avklarat sedan jag började föra denna dagbok. Befinner mig på en mycket trevlig plats i Asien, där jag blickar ut mot havet i min bungalow och kan höra vågorna skvalpa. Första 2 veckorna har varit helt fantastiska på min semester, detta är helt klart något man behöver emellanåt.Man kan sakta men säkert se hur vårt egna kapital ökar för varje månad. Vi lyckades spara undan 42000 kr denna månaden, vilket är det bästa vi presterat under första halvåret av 2013. Andelen sparande uppgick till fantastiska 58,91 % trots att vi befinner oss på semester. Snittet under första halvan av 2013 landade på 50 %, där vårt mål inför detta året var att ligga inom intervallet 45-50 %. Egna kapitalet har ökat med 302 000 kr de första 6 månaderna, ett snitt på drygt 50 000 kr/månad. Vi sitter nu med 60 000 kr, där vi ej har bestämt oss hurvida vi skall amortera eller investera dessa pengar. H&M på nivåer kring 210-215 blir aldrig en dålig affär i långa loppet, det finns även några andra bolag som jag bevakar och är lite småsugen att köpa.

Vi har 548 000 kr kvar i lån, där vår strategi var att amortera av dessa snarast möjligt, Men börsen har gått ner överlag sedan dess och några bolag börjar befinna sig på acceptabla nivåer, vilket gör att jag avvaktar med att amortera de 60 000 kr vi har sparat undan. Då vi bestämde oss för att amortera fanns inga bolag till ok värderingar, och jag är av uppfattningen att man inte bara skall handla bolag för handlandets skull, ville ej betala de priser marknaden erbjöd mig, helt enkelt. 

Angående strategin framöver så lutar det åt att delvis amortera samt delvis investera under förutsättning att börsen befinner sig på nuvarande nivåer eller att det fortsätter ner, men jag är inte intresserad av vad index står i, utan vad för pris jag får betala för att bli en av delägarna i några av Sveriges bästa bolag. Den procentuella fördelningen mellan de båda har vi ej bestämt i nuläget, men luta åt klar övervikt åt aktier.


Nedan redovisas bla ett diagram för hur våra tillgångar utvecklats under det gångna året.

2 kommentarer:

 1. Mycket bra inlägg, måste säga att jag är imponerad.
  Det intressanta är ju dock Räntan på skulden i förhållande till genomsnittlig ökning på era aktier.

  Ska följas!
  Lycka till!
  Mvh

  SvaraRadera
 2. Räntan på våra lån är naturligtvis lägre än vad vi kan få på tex aktieutdelningar, men ett beslut är taget att så länge jag inte hittar några bolag till ok priser, kommer vi att fortsätta amortera. Vilket gör att vår köpkraft ökar väsentligt då vi kommer att få enormt låga kostnader varje månad under lång tid. Min uppfattning är att räntenivåerna kommer att gå upp på sikt. Det är aldrig helt fel att vara skuldfri.

  Med vänlig hälsning,
  /Grazing Lady

  SvaraRadera