lördag 28 december 2013

Amortering 20 500 Kr
Då var det dags för årets sista extraamortering som resulterade i 20 500 kr. Vi har nu kvar 376 000 kr på våra lån innan vi blir skuldfria. Detta planerar vi vara klara med i November nästa år. Det ser onekligen tufft ut, men jag tror att vi kommer att klara av detta genom ett stenhårt arbete och beslutsamhet. Vi behöver alltså spara 34 182 kr per månad under 2014...

Det skall bli spännande och gå igenom årets mål och se hur resultatet 2013 mot mål har utvecklats. Jag ser verkligen fram emot ett spännande 2014 med roliga utmaningar och några fantastiska resor och se fram emot.


15 kommentarer:

 1. Jag är imponerad över er disciplin. Att kunna amortera så mycket varje månad är riktigt bra. I den takten är ni skuldfria snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack.

   Ja, det är inte helt lätt alla gånger att amortera istället för att att ackumulera aktier i fina bolag. Men det hjälper till att ha ett mål att sträva mot, speciellt när det är så nära...

   Det är betydligt enklare när marknaden enligt min uppfattning är något högt värderad.Förhoppningsvis kommer det att uppstå bra köptillfällen framöver. Hade nog agerat lite annorlunda ifall marknaden inte hade stigit såpass mycket som den gjort senaste 2 åren.

   Jag får även gratulera Er till ett fantastiskt 2013.

   Radera
 2. Fantastiskt bra jobbat! Njut av friheten när lånen är borta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bockar och bugar. Lovar att jag skall öppna en fin flaska rött när jag är i hamn. Sedan börjar den riktigt roliga resan och hitta bra bolag som kommer att generera fina utdelningar framöver.

   Radera
  2. Vill även gratulera till ett fantastiskt år för Er del.

   Radera
 3. 2015 blir nog ännu mer spännande...

  Lyckat till

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas vi verkligen.

   God lycka till Er.

   Radera
 4. Det är inte utan att man är lite avundsjuk på er. En värdelös marknad att investera i men en perfekt marknad att amortera i.
  Kalle56

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej kalle,

   Nuvarande marknad är ja inte speciellt förtjust i, jag önskar ju givetvis att marknaden skall vika rejält då jag skall handla aktier under en lång tid.

   Ser att det är en hel del investerare som blir glada när värderingarna stiger mot himlen, men jag som gärna vill ha möjligheten att skaffa en stabil "extrainkomst" genom utdelningar, vill ju gärna handla i en depressiv marknad under lång tid.

   Tänk de som hade kapital under -09, de kan nog inte klaga på sina utdelningar idag. Och de bara växer år efter år.

   Radera
  2. Jag tackar gudarna att jag gjorde den resa du gör nu 2007.
   Kalle56

   Radera
 5. Jag får gratulera till en fantastisk tajming. Ibland skall man ha lite "stolpe in".

  SvaraRadera
 6. Ja, är det tajming igentligen?

  Man konstaterar att det finns inget värde att finna i marknaden och väljer då att göra något annat.

  Tycker nog det är mer en fråga om att se värde än tajming.
  kalle56

  SvaraRadera
 7. Jo, det är sant. Men att gå ut precis på toppen är ju givetvis väldigt bra gjort, men samtidigt förknippat med lite "stolpe in". Man kan ju aldrig veta när man når exakta toppen, men man kan ju ha en känsla, likt nu där det är väldigt svårt att hitta värde.

  Då kan det vara klokt att amortera ner sina lån istället för att investera i aktiemarknaden.

  SvaraRadera
 8. Vad jag gjorde 2007 var inte så mycket att gå ur marknaden, det hade jag gjort tidigare. (för tidigt). Det jag gjorde var att jag amorterade bort alla mina skulder, så att när det brände till stog jag med en urstark balansräkning och tordes ta i för kung och fosterland. Det är som dom säger om investeringar. 99% av tiden gäller det bara att sitta på händerna, det är vad du gör den enda procenten som avgör hur du lyckas i längden.
  kalle56  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste vara underbart av vara fri från skulder. En stark balansräkning skall man alltid sträva efter, det kan vara precis som du säger, underbart att ha vid en större korrigering.

   Radera