måndag 2 december 2013

Månadsrapport November
Endast en månad återstår på detta fantastiska år. November månad var okej men inte mer. Vi amorterade 17 000 kr samt att 7 800 kr gick till en framtida resa, det totala sparandet slutade på 24 800 kr vilket innebär en sparkvot på 50 %. Vår förhoppning är att vi skall få till ett bättre resultat under December, då vi har som mål att ligga på en sparkvot som överstiger 60 % under nästa år. Dags att lägga in en högre växel om detta skall bli möjligt.

Vi har haft en väldigt stor post på resesparandet de sista tolv månaderna, vi skall försöka att halvera denna "investering" till nästa år. Det är inte det lättaste, då vi har resor som ett av våra största intressen.

3 kommentarer:

 1. Varför räknar du ditt uppskjutna konsumerande i form av resor som sparande? Skulle vara spännande att höra hur du resonerar kring det.

  SvaraRadera
 2. Hej Anonym,

  Ja, det här med sparande är intressant. Jag har Ej med något resesparande i balansräkningen, vare sig under tillgångar eller eget kapital. Utan de pengarna finns Ej, förutom på vårt resekonto.

  Detta är för mig en dagbok där jag dokumenterar min ekonomi, där jag separerar sparande för investeringar samt sparande för framtida resor. Man kan ju naturligtvis argumentera en hel del om vad det rätta namnet är för att lägga undan pengar till en framtida resa.

  När jag erhåller min lön går en del till investeringar i form av amorteringar eller inköp av aktier samt en del till andra investeringar, dock Ej ekonomiska, utan upplevelser till spännande länder där vi får uppleva olika kulturer.

  Vet tyvärr ej vad du är ute efter, men du får mer än gärna återkomma. Är det som så att du funderar över det procentuella i sparkvoten, får du ge dig till tåls, den separeringen kommer en gång om året och det sker i December månad.

  Mvh Grazing Lady

  SvaraRadera
 3. Kära Grupp,

  Vi är just nu Skandinaviens största facebook-grupp med fokus på allt som har med aktier att göra.

  Denna grupp är skapad så att alla ska kunna vara med och diskutera och hjälpa varandra med råd och vägledning.

  Handel med värdepapper måste tas på stort allvar av den enskilda investeraren, och därför har vi skapat detta forum.

  Vi hållar oss god ton och ser till att det finns plats för både nybörjare och proffs.

  Vi hoppas att du kommer trivas och får nytta av innehållet och dialogerna här.

  https://www.facebook.com/groups/aktier/

  SvaraRadera