tisdag 5 augusti 2014

Inköp McDonald´sDenna fantastiskt trevliga dag där vår son har sin bemärkelsedag, köpte jag 31 st McDonald´s aktier till ett pris av 93,60 USD, dollarn kostade 6,87 kr vid inköpstillfället. Kan inte se att en investering i detta fina bolag med en initial direktavkastning runt 3,5% kan gå fel på lång sikt.

Kan även tänka mig att det är dags för en utdelningshöjning, avseende December månads utdelning som lök på laxen. Får även hålla tummarna för att bolaget kan gå ner någon dollar till, tills det är dags för löning. Känns bra att handla de stora drakarna när de har tillfälliga problem, då det inte alltid är helt lätt att få till ett hyfsat pris. McDonald´s tar vi och stoppar i byrålådan och kastar nyckeln...

7 kommentarer:

 1. Passade på att öka jag också. Blev 84st till 93.56. Får hoppas på en fin utdelningshöjning och en bra framtid för företaget :-)

  SvaraRadera
 2. Instämmer till 100%, tror att bolaget kan höja utdelningarna under väldigt många år framöver :) tycker om stabila bolag som står stabilt när det blåser.

  SvaraRadera
 3. Ökade i WMT nu. Tror den kan fortsätta ner och stabilare papper får man leta efter. Lägre utdelning än MCD men klart lägre utdelningsandel och jag tror de har bättre potential att höja utdelningarna framöver än MCD.

  Med de sagt vill jag ända säga att jag också gillad MCD och skulle gärna ta in den i portföljen om den sjunker djupare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade jag haft en rejäl kassa hade även jag fyllt på min portfölj med WMT, detta är ett papper jag kan tänka mig att ha rejält av aktier i.

   Kurser runt 72-73 och nedåt, finner jag intressant i WMT. Vi får hoppas på en rejäl sättning på marknaden under en lång tid framöver, så att man hinner hamstra aktier i fina bolag.

   Radera
 4. Jag köpte mina första MCD aktier idag. 93.5 betalade jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, då är vi överens om att det är ett helt ok pris, vi får även hoppas att den kan gå ner ytterligare så att vi kan öka på vår nuvarande position.

   Radera
 5. Läste att Ryssland skall bla. stoppa all import av mat från USA under ett år. Undrar om det kommer att påverka mcd?
  McDonalds har tydligen bara ungefär 480 affärer i Ryssland vilket är rätt lite då det finns över 35000 i hela världen.

  SvaraRadera