onsdag 6 augusti 2014

Månadsrapport JuliDå har man vart igång någon vecka på jobbet efter en underbar semester med fantastiska upplevelser. Semestertider utomlands i en månad är inte direkt billigt, men vi har hållt oss hyfsat inom budget, någon extra tusenlapp får man leva med. Däremot så gick det väldigt mycket pengar till sk "shopping" men det var nödvändigt att uppgradera familjens garderober, och vad passar bättre att göra detta än en storstad i Asien, med betydligt bättre priser än hemma i Sverige.

Med bra inkomster och få räkningar borde vi ha presterat bättre, men i det stora hela är vi relativt nöjda med månadens resultat. 10 000 kr gick till amortering och 17 000 kr till sparande samt att vi erhöll en utdelning från Philip Morris på 604 kr netto. Det ser även ut som vi kommer att spränga 2-miljonersvallen i eget kapital under nästa månad, vilket alltid är rätt trevligt. Vi har även varit väldigt aktiva på aktiemarknaden, vilket gjort att vi har fått in en del fina bolag till vår portfölj.

Vågar man hoppas på en rejäl sättning på marknaden, kan tycka att det är dags nu efter som det känns "en evig uppgång". Så länge jag kommer att vara en nettoköpare på marknaden, så önskar jag naturligtvis att marknaden är väldigt depressiv under en lång tid, så att man hinner köpa på sig i lugn och ro med bra stabila utdelningsbolag.6 kommentarer:

 1. Portföljen tar sig, kul! EK snart 2 millar, inte illa.
  Nu hoppas vi på fortsatt nedgång. Hade lite ryckningar i köpfingret idag, men stod emot. Vi får se vad som händer imorgon =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns väldigt skönt och fått köpt några mindre poster med aktier, efter en lång tid med amortering.

   Planen är att fortsätta växelvis med amortering samt investeringar av aktier, beroende på om det uppstår köplägen på ens bevakningslista.

   Ja, det är inte alltid helt lätt att motstå köp, speciellt när man har aktiehandel som hobby. Men är av uppfattningen att det är viktigt att vara konsekvent i sitt agerande, vänta in de köpkurser man anser vara ett motiverat pris.

   Radera
 2. Grattis! Ja, vi hoppas på nedgång...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar. En rejäl nedgång hade varit välkommet, ja. Vill gärna ha in svenska bolag, och då får de gärna gå ner i pris.

   Radera
 3. Otroligt vilka fina reslutat ni har månad efter månad. Verkligen roligt att följa! :)

  Mvh,
  Investeraren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar, det var snällt sagt. Naturligtvis är det kul när det går bra med sparandet, men det gäller att vara ödmjuk inför de inkomster man har för tillfället, för de kan förändras väldigt fort.

   Vi är tacksamma, men samtidigt gör vi ett hästarbete för att lyckas öka det egna kapitalet och då är det fantastiskt inspirerande när det går åt rätt håll.

   Radera