fredag 2 oktober 2015

Utdelning BHP Billiton PLCDå var den sista utdelningen på plats under september månad, våra 110 st aktier gav sammanlagt 1 144 kr netto. Dollarn kostade 8,39 dagen då utdelningen kom in på kontot. Vi lyckades få in dryga 3 000 kr under månaden, det känns verkligen som att vi har fått bollen i rullning efter 1,5 års investerande i vår aktieportfölj.

En annan kul detalj är att vi nu har lyckats med konststycket att överträffa vårt (aggressiva) mål för 2015, trots att tre månader återstår av året, prognosen visar att vi bör hamna runt 28 000 kr netto för året. en otroligt bra utveckling, men vi är inte nöjda, utan kommer att fortsätta med att sätta undan stora belopp varje månad.


5 kommentarer:

 1. Fina ökningar. Jag tittade på din långsiktiga plan för ett tag sedan och min spontana reaktion var att den såg svår ut, så går du och slår den med råge. Jag hoppas det fortsätter på samma sätt! (för gör det det så går det nog bra för mig också. :-) ).

  SvaraRadera
 2. Hej Daniel,

  Jag är helt övertygad om att det kommer att gå bra för dig :) Vår plan kommer inte bli helt lätt att förhålla sig till, så det känns verkligen skönt att ligga en bra bit före...Utvecklingen på våra utdelning har varit helt makalös och det gäller att smida medan järnet är varmt.

  Mvh

  SvaraRadera
 3. Ännu en kommentar från mig:)

  Har studerat BHP nu under helgen (legat sjuk). Har kommit fram till att ett köp är tveklöst:)
  Dock, jag ser att du samt LÅngsiktiginvestering har den som är noterad på Londonbörsen. Ngn speciell orsak?

  PÅ avanza kan man köpa BHB och BBL. Jag antar att den du har går via telefonorder? För- respektive nackdelar?

  Om jag räknat rätt är just nu d-avkastningen på 13%(?)
  http://www.nasdaq.com/symbol/bhp/dividend-history

  /sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sofokles,

   ADR:en handlas på New York Stock Exchange, där utdelningen är 1,24 USD var 6:e månad, således får du inga 13 % tyvärr, det hade varit för bra för att vara sant. Det blir en utdelning om 2,48 USD om året. Det ger ca 6,9 % på dagens kurs.

   Du betalar ingen källskatt då det är Storbritanien som styr källskatten. Själv köper jag inte via telefonorder utan gör det på manuellt hos nätmaklaren med ett vanligt lågt courtage. Jag är ingen fan av att betala courtage i storleksordningen 400-750 kr.

   Mvh

   Radera
 4. Tillägg: Såg nu att de delar ut 2ggr/år. Således 6,5 % just nu =)

  SvaraRadera