tisdag 6 oktober 2015

Utdelning GlaxoSmithKline PLCI Fredags fick jag i den första utdelningen från GlaxoSmithKline, det var ingen jätteutdelning direkt, men jag tar tacksamt emot pengarna bolaget delade ut. Det blev 145 kr netto, dollarn kostade 8,39. Tråkigt nog har börsen gått upp igen, precis när det började bli lite småintressant i vissa bolag jag vill ha in i min portfölj.


6 kommentarer:

 1. Det är som dom säger "far more money has been lost by investors preparing for corrections, or trying to anticipate corrections, than has been lost in corrections themselves"

  Regelbundna köp utspritt på flera bolag är något jag verkligen tror på. Finns många bloggare som sitter på galna skattkistor men som knappt vågar röra dom, gjort så i flera år och under tid missat både värdeökning samt utdelningar.
  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är riktigt, samtidigt får man respektera att folk har olika filosofier, det viktiga är att känna sig bekväm med sin egen. Det finns inget rätt eller fel i den frågan enligt min uppfattning.

   Jag själv förespråkar regelbunden investering, men inte till vilket pris som helst. Köpa HM på 360 är inte direkt min likör, oavsett räntenivåer.

   Med vänlig hälsning,

   Radera
 2. Jag har också köpt GSK nyligen men efter ex-dagen. Då det är ett brittiskt bolag dras väl ingen källskatt?

  SvaraRadera
 3. Hej Stefan,

  Det är korrekt, det dras ingen källskatt på innehav från Storbritannien.

  Med vänlig hälsning,

  SvaraRadera
 4. Hej GrazingLady!

  Har du någon e-postadress jag kan nå dig på? Hittar inte någon på bloggen.

  utdelningsseglaren@gmail.com

  SvaraRadera