tisdag 3 november 2015

Inköp Kinder MorganFörra veckan gjorde jag ett väldigt litet köp i Kinder Morgan för att jämna ut mitt innehav. Det blev 5 st aktier till en kurs av 29,85 USD, dollarn kostade 8,45. Det innebär att jag nu har 500 st aktier i detta bolag som kommer att ge oss fina utdelningar under många, många år framöver. 

6 kommentarer:

 1. Det finns krafter som verkar för att utdelningen ska frysas i 2 år för att istället betala av på den stora skulden bolaget har. Hoppas verkligen det inte blir så då jag själv också ligger tungt i Kinder Morgan, främst pga. utdelningen...

  SvaraRadera
  Svar

  1. Själv är jag ägare främst för att det är ett bra bolag, med en bra ledning, en fin vallgrav samt en pengarmaskin som kommer att tjäna grova pengar under en lång tid.

   Med vänlig hälsning,

   Radera
 2. Är det "frusen" som i "hålla på samma nivå" eller "frusen" som i "inga utdelningar alls"?

  Det låter i alla fall tråkigt men om företaget mår bättre av lite skuldavbetalning så behöver det i alla fall inte vara dåligt på lite sikt.Möjligen kan det pressa ner priset när utdelningsinvesterare trängs i utgången?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har själv ingen aning vilka "krafter" som verkar för att utdelningen skall frysas. Som jag skrivit i tidigare kommentar, hade jag själv slopat utdelningen under ett år för att betala av skulder om jag själv fått bestämma, då jag är väldigt lång i detta innehav.

   Jag litar på att ledningen fattar rätt beslut för de har bättre insyn än vad jag har.
   Med vänlig hälsning,

   Radera
 3. Courtaget i % på ett så litet köp?

  SvaraRadera
 4. Hej anonym,

  Vad kul att du intresserade dig för courtage i %. 0,7% procent fick jag betala i courtage på detta inköp.

  Med vänlig hälsning,

  SvaraRadera