onsdag 13 april 2016

Utdelning Philip Morris


 

Idag kom den kvartalsvisa utdelningen från Philip Morris in på kontot. 1 546 härliga kronor netto efter avdragen källskatt. Nästa utdelning borde bli Fortum följt av Telia. Det kommer att bli en bra månad sett till utdelningar, det svåra är att återinvestera dessa, då det har dragit iväg i värderingar på de bolag jag är intresserad av.

Det känns ändå rätt hyfsat att jag åtminstone hann tanka HM för närmare en kvarts miljon innan den drog iväg, men å andra sidan är jag riktigt besviken på att inte kan få fånga upp fler aktier runt 260 kronor.2 kommentarer:

 1. Trevligt!
  Och Fotum borde komma in i depån under morgondagen.

  Extremt bra timing med HM-köpen! Själv ångrar jag mig bittert att jag var så förbaskat snål och ville att aktien skulle gå ned liiite till innan jag shoppade.

  Mvh//Cm

  SvaraRadera
 2. Visst är det underbart när utdelningarna tickar in :) Jag måste säga att jag känner igen detta med att vara lite snål när det gäller köp i kvalitetsaktier. Har nu lagt om strategin lite grann och köper vid rimliga priser och kopplar in "storsläggan" vid depressiva värderingar.

  Jag har även kikat på belåning i portföljen, men under nuvarande förutsättningar erbjuder nätmäklarna ockerräntor om inte portföljen är tillräckligt diversifierad (högsta innehav inom en gräns om 20-25 %). Får helt enkelt avvakta till portföljen vuxit sig större, då HM står för en stor andel.

  Med vänlig hälsning,

  SvaraRadera