torsdag 15 december 2016

En bra dag idag...Jag måste bara dokumentera denna börsdagen. Den går inte direkt till historien när det gäller bästa avkastningen. Börsen gick upp med 0,59 % idag, vilket är ok. Mina egna topp-fyra innehav utvecklade sig enligt nedan i storleksordning.

1: HM minus 4,13 %
2: SHB A minus 0,53 %
3: DNB minus 2,99 %
4: Starbucks minus 1,92 %

Man kan bara skratta åt utvecklingen. Hur är det möjligt? Dock är jag inte särskillt ledsen  över det, efter regn kommer sol, å andra sidan gillar jag när det går ner. Det kanske var dags för en avkylning  i mina poftföljinnehav helt enkelt.

16 kommentarer:

 1. Börsen går upp och ner men förhoppningsvis upp på längre sikt :-) Du har aldrig funderat på att byta ut dina SHB A aktier mot B versionen? Har skrivit ett litet inlägg hur jag brukar göra.

  https://slimis20.blogspot.se/2016/10/arbitrage-ar-en-mojlighet-till-fina.html

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ursäkta det sena svaret, men jag befinner mig ca 15 flygtimmar bort men en knagglig internetlina. I de bolagen man inte är fullinvesterad i så får de övriga innehaven mer än gärna gå ner i pris. Tanken har slagit mig gällande byte från A till B, dock är situationen lite annorlunda för mig då SHB är uppdelat på två portföljer. Har inte räknat på det med courtageavgifter kontra "vinst".

   Mvh
   /GL

   Radera
 2. Med H&M kommer det enbart åska efter regn, tydligen... Ger mig som aktieägare ingen lugn och ro. Kanske lika bra då jag nu är nettoköpare och gärna tar in fler H&M om den faller under 240:-.
  /S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, ja det hade varit fint. Önskar gärna få in lite fler innan jag är nöjd me HM, ett bolag som jag tror på långsiktigt.

   Mvh
   /GL

   Radera
 3. Du funderar inte göra en petrusko och byta dina SHB-A till SHB-B?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se gärna kommentar till Slimis.

   Mvh
   /GL

   Radera
 4. Din resa är fantastisk, detta är en piss i Mississippi haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Investerarsson, det var snällt sagt. Dagen blev inte så dålig som det ser ut, då dollar steg med 2,5 %, vilket gjorde att portföljen gick ner med 1 %.

   Mvh
   /GL

   Radera
 5. Helt rätt tänkt :) Minns att när jag började såg jag nedgångar som något jag blev nedstämd av men nu är det snarare som om jag tackar för lite subvention av priserna i stället

  SvaraRadera
 6. Som tidigare påpekats - priset på vinstkronor gick ner. Hurra! Men sen kommer frågan: vad borde multipplarna egentligen kosta ? För det har skett en hel del konstigheter på marknaden sista tiden, bokvärde har ökat i pris jämfört med tillväxt, och USD har nått någon form av absurd nivå (så dina amerikanska aktier går lite bättre p g a det), delvis p g a räntehöjningen och delvis på oljepriset, men även regimförändringen. Alltid tråkigt att förlora pengar, men ... det finns fördelar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att värdet på portföljen går ner bekommer mig inte det minsta, så långe jag investerar i fantastiska bolag där min uppfattning är att de uppvisar högre vinster. Samt att de har en verksamhet som jag tror på långsiktigt.

   Mvh
   /GL

   Radera
 7. Det är hårda tider nu :)

  Med vänlig hälsning

  J

  SvaraRadera
 8. Haha:). Kan relatera till känslan.
  Även om man intalar sig att lyfta blicken så känns det ändå som att man blir snuvad på uppgången.

  SvaraRadera
 9. Nej då, så farligt är det inte med en liten nedgång. Portföljen har haft en fantastisk god utveckling under året, vilket gör det betydligt svårare att hitta köpvärda bolag tyvärr.

  Mvh
  /GL

  SvaraRadera