lördag 29 juli 2017

Månadsrapport juliEfter en negativ utveckling föregående månad avseende det egna kapitalet, är vi nu åter back on track. Portföljen gick upp en procent på en i övrigt väldigt sur börs, där index backade med 4 % under juli månad.

När vi går över till vårt sparande är det ett sorgligt kapitel, en hel tusenlapp sparades förutom tvångsamorteringen på 4 000 kronor. Bedrövligt var ordet. Efter våra utsvävningar i USA samt en del rörande vår lägenhet i Spanien, man kanske inte kan begära så mycket mer. M.a.o. kan man säga att när samtliga räkningar var betalda, brände vi nästa 52 000 kronor. Bra jobbat!

Som lök på laxen drar vi iväg till Spanien i tre veckor, då vi skall inviga vårt boende, vilket vi verkligen ser fram emot. Det skall handlas en hel del, så att hoppas på en bra rapport under augusti kan vi glömma.

Utgifterna borde vara i fas under de sista tre månaderna av året, då finns chansen att lägga undan betydligt större belopp. Vi fick även in ett mindre belopp i form av utdelningar, närmare bestämt 1 159 kronor netto. Nu är det dags att fortsätta att packa väskorna...
6 kommentarer:

 1. Härlig rapport :) Skrev lite om ditt boende utomlands i min månadsrapport som kommer ut alldeles strax ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar :) Jag läste det och tackar ödmjukast för att jag fick en liten plats i din månadsrapport.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 2. Grattis till uppgången här har vi backat ca 1%, vilket är helt okej. Utländska portföljen har tagit desto mer stryk, antagligen pga att den är ganska dollartung där är det -2,1%. Jaja ibland går det upp och ibland går det ner, njut av erat nya boende i Spanien!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar. Vi njuter för fulla muggar. Det går upp och ner hela tiden, vi fokuserar på utdelningarna långsiktigt :)

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 3. Väntar på er uppdatering, kom igen nu! :-)

  SvaraRadera
 4. Hehe, varit semestertider samt tjänsteresor. Tiden har inte räckt till. Jag kommer igen :)

  Med vänlig hälsning,
  /GL

  SvaraRadera