torsdag 6 juli 2017

Månadsrapport juniHär kommer en kort, försenad månadsrapport. Nyligen hemkommen från en underbar semester i USA med mycket sol, äventyr, shopping samt bad. När man väl sett räkningen från kreditkortet, blev jag inte direkt positivt överraskad, utan snarare tvärtom.

Sparandet fortsätter att vara bedrövligt, något som garanterat kommer att fortsätta året ut. För att ytterligare strö salt i såret, gjorde vi det ytterst obegåvade att beställa två resor till Spanien i oktober...Nu är i.a.f. samtliga resor förutom skidresan i vinter betalda fram till mars nästa år.

Vi har även betalat in 35 000 kr till vårt spanska konto för framtida räkningar, vilket borde betyda 2 års räkningar. Detta har vi naturligtvis bokfört som utgifter. Om man ser det med nyktra ögon, kanske sparandet inte så tokigt ändå.

Vi har haft en spikrak resa när det gäller vårt egna kapital sedan vi började. Vi fick oss en törn denna månad, då HM, Betsson samt Handelsbanken hade en dålig månad. Även valutorna hade en stark motvind. Kanske inte helt oväntat efter förra månadens galna ökning. Vi gråter inte för det utan samlar kraft inför nästa månad.

Vi räknar med att handla in möbler för ca 100 000 kronor under året till vår lägenhet i Spanien, förhoppningen är att vi skall kunna spara ca 20 000 kronor i månaden, trots denna utgift. Vi får helt enkelt se om det är möjligt.


 


4 kommentarer:

 1. Bra jobbat! Vi har själv varit i USA förra året. Shoppade också, främst t mina barn som ville ha viss typ av kläder. Så blir det ju, man får passa på.
  Får man fråga, är köksinredning inräknat i de 100tkr för möbelinköp? För jag har för mig att kök får man köpa separat vid lägenhetsköp i Spanien? MVH Kia

  SvaraRadera
 2. Instämmer, det är bara att passa på. När det gäller kök så ingår det. När det kommer till vitvaror, så brukar de som oftast ej ingå. De gjorde de inte för oss heller, dock så hade vi en väldans tur. Byggarn bjöd på dessa, vilket gjorde att vi fick avbeställa de vitvaror vi redan hade beställt. Har inte fått någon riktig förklaring på varför, men vi tar tacksamt emot dem.
  Till din fråga, nej köksinredning ingår inte i dessa 100k.

  Mvh
  /GL

  SvaraRadera
 3. Ok, tack för svar! Jaha, ni har ju köpt nybyggt! Och kanske är det så att begagnatmarknaden har ändrats så att man säljer med kök nu, eller så har jag fått det hela om bakfoten. Tur ni hade med vitvarorna, vad bra! Lycka till med lägenheten, vi går också i "lägenhetsköp i Spanien"-tankar. Tack för en intressant blogg, Med vänlig hälsning Kia

  SvaraRadera
 4. Det var så lite så. det är sant, vi har köp nyproducerad lgh. Jag har faktiskt ingen aning hur det är med kök på begagnatmarknaden, men det låter konstigt att de skulle demontera ner köket vid flytt. Trevlig kväll.

  Mvh
  /GL

  SvaraRadera