fredag 27 oktober 2017

Månadsrapport oktoberTiden räcker inte till just nu tyvärr, därav kommer en något tidig månadsrapport. Nyss hemkommen från Spanien, som har varit helt underbar med en temperatur på ca 25 grader i skuggan. Dock har jag knappt sett ett moln på hela veckan. Jag var inte särskilt sugen på att åka hem till västkusten där det vankades 8 grader när vi landade på flygplatsen.

När det kommer till ekonomin så är sparandet precis lika dålig som de senaste månaderna, det blev ynka 5 000 kronor som blev över trots nettolöner som man får nypa sig i armen för att förstå. Vi får helt enkelt bryta ihop under de sista två månaderna och komma igen nästa år. Då bör vi kunna lägga undan 40 000 kronor varje månad om inget oförutsett händer.

Vi justerade värdet på vår bostad en aning. Värdet på bostaden ligger på ca 3,7 miljoner idag, vilket vi satte en värdering på 3 miljoner jämnt. Det egna kapitalet översteg för första gången 4 miljoner, vilket inte är så viktigt i sammanhanget. Men det är i.a.f. en trevlig milstolpe att ha uppnått. Nu tar vi sikte på 5 miljoner och har vi förmånen att behålla våra jobb bör det inte vara en omöjlighet att uppnå  om ett par år.

Måste erkänna att det har varit tungt att ha tagit väldigt stora kostnader kring möblemang mm samt fyllt på våra spanska konton med pengar för att täcka kommande årets utgifter. Runt 180 000 kronor har vi lagt hittills på kringkostnader kring vårt boende. Dock skall sägas att det är värt varenda krona, vilket gör att det är rejält lättare att dansa iväg till jobbet när jag vet att vi har massvis av resor inplanerade till solen. Det ger massor av energi helt enkelt.

6 kommentarer:

 1. Grym rapport och härligt att höra att ni haft det awesome :)
  Med tanke på att vissa har svårt att spara 500 kr per månad så tycker jag att 5000 är ruggigt bra. Vi får också tänka på att hög lön inte är lika med hög sparkvot.

  http://www.kronantillmiljonen.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Semester var verkligen 5-stjärning. Jag vågar lova att vi kommer igen, när det gäller att ackumulera kassaflöde varje månad.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 2. Grattis till en bra rapport. Man blir lite avis på att ni kommit så långt i eran frigörelse, nu när höst, jobbkonflikter och höstdepressioner kommer som ett brev på posten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Höst ja, kan bara instämma i det du skriver.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 3. Hur resonerar du kring Omega(OHI) ser att det inte finns i bevaklistan heller=)?

  SvaraRadera
 4. Omega Healthcare är tyvärr inget jag kikar på för tillfället. Och har därmed ingen uppfattning gällande bolaget.

  Med vänlig hälsning,
  /GL

  SvaraRadera