fredag 6 oktober 2017

Månadsrapport september
En månadsrapport som liknar föregående månad, förutom att det var lite medvind på börsen. Det är i.o.f.s. ointressant för min del då jag fokuserar på att tillföra nytt kapital Och på den punkten går det inget vidare. Dock har det sina orsaker. Denna månad var det restskatt, nya möbelinköp till vår spanska lägenhet, köp av ytterligare 2 st resor för familjen (en i maj samt en under juli/augusti 2018) mm.

Vi erhöll närmare 2 000 kr i utdelning, sparande undan 1 000 kr till sparkontot samt att vi amorterade 4 000 kronor. Inte direkt imponerande, men med några månader till av möbelinköp, pergola, markis mm, så kall vi vara på banan igen.

Med tanke på den enorma löneförhöjningen vi fick inom familjen, borde vi kunna lägga undan 40 000  kronor per månad under nästa år om inget oväntat sker. Det är verkligen något vi ser fram emot med tanke på att vi inte investerat några större kapital på varken amorteringar eller aktieportföljen. Vi har investerat ett väldigt stort kapital i vårt semesterboende samt att när jag summerar året varit iväg på hela 8 semesterresor utomlands. Vidare har vi bokat in 3 st resor under nästa år, det kostar kassaflöde.

3 kommentarer:

 1. Anser att resorna och ert semesterboende skall prioriteras. Således blir jag glad att ni gör just detta.

  Kul att se ert totala kapitals utveckling. Imponerande siffra!

  //Sofokles

  SvaraRadera
 2. Det känns fantastiskt bra, nyss hemkommen från Spanien där vi hade runt 26-27 grader under en vecka. Skall iväg om någon vecka igen, man känner en riktig boost efter några dagar med sol och värme. Det gör det betydligt lättare att både arbeta samt klara av denna mörka period med allt som oftast tråkigt väder.

  Känns allt mer som vi har gjort rätt investering i vårt utlandsboende. När det gäller det egna kapitalet tuffar det på, dock går det väldigt långsamt då vi har gjort en del tyngre investeringar som ej ökar vårt egna kapital. Vi bokför det som en ren utgift.

  Mvh
  /GL

  SvaraRadera
 3. Hey Iknbow this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets
  I could add to my blog that automatiically tweet my newest twitter
  updates. I've been looking for a plug-in like this for quite some time and
  was hoping maybe you would have some exprrience with something like this.
  Please let me know iif you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward
  to your new updates.

  SvaraRadera