onsdag 30 maj 2018

Månadsrapport majMaj var en riktigt trevlig månad med en liten längre tripp ner till Spanien. Nu får vi hålla oss i ca 1,5 månad innan det vankas 5 veckors semester nere i Spanien. Men vi känner absolut ingen panik, speciellt då vädret är osannolikt bra hemma i Sverige. Hoppas verkligen det kan fortsätta åtminstone en månad till. Vi har dock varit med förr och vet att det kan vända fort.

När det kommer till vår ekonomi så har vårt sparande varit uruselt denna månad, vi lever för gott helt enkelt samt att vi investerat rätt stora belopp i vårt boende i Spanien. Utdelningarna var helt ok vilket resulterade i 12 741 kronor netto (13 916 kronor brutto).

Bättre har det gått när det kommer till utveckligen av vårt egna kapital som har ökat med ca 410 000 kronor de senaste tre månaderna. Det är ju pengar det med. Dock är det egentligen ointressant då det inte genererar något kassaflöde att tala om. Vi kämpar på helt enkelt och lever väldigt gott under tiden.

Jag hade en förhoppning om att börja skriva lite mer, men med nuvarande väder kan jag helt enkelt glömma det. Det gäller att passa på och njuta, vill inte sitta inne framför en dator när vädret är som det är.
4 kommentarer:

 1. Grattis till inkomstökningen! Får man fråga vad det är ni gjort som kunnat öka kapitalet så pass snabbt? Bra spartips finns det gott om det är värre med inkomsttips :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte gjort något direkt förutom och sparat undan en stor delen de första 5 åren. Nu har det varit betydligt sämre på den fronten, men det har sina förklaringar (lgh Spanien).

   Vi har varit väldigt lyckosamma i våra löneförhandlingar de senaste åren, vilket gjort att inkomsten har ökat betydligt.

   Med vänlig hälsning,
   GL

   Radera
 2. Hej.
  Skulle du vilja dela med dig av ditt exceldokument som du för in dina utdelningar i?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Excel är inte min starka sida, men det finns färdiga mallar man kan använda sig av. Klarar jag att knåpa ihop det skall det garanterat gå bra för din del.

   Med vänlig hälsning,
   GL

   Radera