fredag 24 augusti 2018

Månadsrapport augustiSemester är nu slut, vi har haft dryga fyra veckors underbar ledighet i Spanien. Jag får vänta en dryg månad innan det är dags för nästa tripp till Spanien. Det blir en trevlig kompisresa med golf och tennis samt god mat och dryck under en veckas tid. Det ser jag fram emot.

När det kommer till finanserna under augusti månad, så ser jag att det tuffar på så sakteliga. Det egna kapitalet förbättrades med ca 62 000 kronor, nu återstår endast 390 000 kronor innan vi når den härliga gränsen på 5 miljoner i nettoförmögenhet. Sedan är det "bara" fem kvar tills vi kan dra oss tillbaka. Vi har ju även en stor del tjänstepension att ta ut när vi blir 55 år samt den allmänna pensionen när vi väl blir 65 år gamla (idag dryga 5 miljoner).

Sparkvoten var pinsamt dålig även denna månad, med tanke på den enorma nettoinkomsten vi fick in under augusti. Vi erhöll över 93 000 kronor netto, vilket för oss är väldigt stora pengar. Samtidigt lever vi väldigt gott och det får helt enkelt ta något år extra innan vi ger upp våra anställningar. Men det är det värt alla gånger i veckan.
4 kommentarer:

 1. Fantastiskt Grazing. Kul att ha dig tillbaka på bloggen också :) Tänkte höra, jobbar ni båda nu eller hur ser det ut?
  Long time no see förresten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det KTM. Både jag och min bättre hälft jobbar fulltid, våra föräldrarledghetsdagar tog precis slut nu. Så framöver blir det att hålla sig till våra 7 veckors semester. Trevlig helg!

   Mvh
   /GL

   Radera
 2. Driver ni eget eller hur lyckas ni med att bruttolöner över 80k? Är ni 40+?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej vi driver inte eget, utan är anställda på privata företag. Har inga studieskulder eller universitetsutbildningar utan det är livets hårda skola som har skapat förutsättningarna vi har just nu. Vi är födda på 70-talet.

   Mvh
   /GL

   Radera