fredag 28 september 2018

Löneväxling samt månadsrapportDet är ingen fart på bloggen nuförtiden, men jag skall försöka hålla lite liv i den emellanåt. Har inte tiden för tillfället. Månadens börs var inget vidare för min del, efter några starka månader. Sparandet var ok och utdelningarna hamnade på ca 1 500 kronor netto.

Två nya resor är inbokade under nästa år, vilket är trevligt. Jag kommer även att börja löneväxla 7 000 kronor per månad, där planen är att få ut ca 25 000 kr per månad i tio år när jag fyller 55 år. Det ger ett trevligt tillskott till mina utdelningar samt ger en bra försäkring till att inte "behöva" återvända till att vara beroende av en arbetsgivare i framtiden.10 kommentarer:

 1. Hej

  Intressant att höra hur man kan räkna på framtida utbetalningar gällande löneväxling. Kan du dela med dig kring detta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut. För mig gör jag det relativt enkelt. Jag tar löneväxlingsumman inklusive de 6 % jag "tjänar" på att arbetsgivaren betalar mindre kostnader, vidare lägger jag på ytterligare 5 % som är beräknad avkastning. Sedan tar jag antal år jag tänker lönexäxla, den andra prognosen är redan framräknad av Alecta för min del. Använder mig även av ett verktyg som "administratören" tillhandahållit för mig.

   Mvh
   /GL

   Radera
 2. Kämpa på!
  Har med en månad med neg EK utveckling.
  Men det kommer, bara att vara långsiktig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Några gupp på vägen skall vi allt överleva...

   Mvh
   /GL

   Radera
 3. Omöjligt att inte imponeras av både siffrorna och resetempot. Känner mig väldigt inspirerad och hoppar kunna leverera liknande inlägg framöver.

  mvh,
  Tioårsplanen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar ödmjukast, det var snällt sagt av Er. Har ni en egen blogg?

   Mvh
   /GL

   Radera
 4. Tankar kring ditt LeoVegas innehav, vad tror du om rapporten i NOV?

  Mvh, Toktrade

  SvaraRadera
 5. Tyvärr så har jag inga direkta tankar, utan jag har sålt mitt innehav sedan en tid tillbaka. För mycket negativt med insiderförsäljningar och dålig trend. Dock är det inte omöjligt att jag tittar tillbaka så småningom.

  Mvh
  /GL

  SvaraRadera
 6. Hur tänker ni kring miljöaspekten med flertalet resor per år?

  SvaraRadera
 7. Jag tycker att jag har ett bra milötänk generellt. Om jag skall sluta resa? Nej, det kommer tyvärr inte hända, med tanke på vädret vi har i Sverige. Ett totalt mörker från okt till mars med kyla, vind och regn. Har lite svårt att ta tåget ner till Spanien tyvärr.

  Med vänlig hälsning,
  /GL

  SvaraRadera