söndag 1 december 2019

Månadsrapport novemberÄr nu back in business efter en go långhelg i Spanien med massor av sol som har gått i träningens tecken. En hel del golf, tennis samt cykling har det blivit.

Snart är det dags att packa väskan igen för 3 veckors semester där första stoppet är Kuba, totalt skall vi besöka 3 länder. Skall bli oerhört skönt att vila upp sig och njuta av sol och värme. Är det någon läsare som har tips på en bra humidor (för ca 30-50 st cigarrer), så vore jag väldigt tacksam.

När det kommer till ekonomin tuffar det på bra uppåt, trots att vårt sparande är riktigt dåligt om man ser till våra förutsättningar. Nästa år skall det bli en ändring på detta, då vi har betalt samtliga resor under 2020 (7 st) förutom skidsemestern.

En kort summering kring vår ekonomi i november månad:

Amortering: 0 kr
Aktiesparande 14 000 kronor
Löneväxling netto: 10 000 kronor (14 100 kr brutto)
Utdelningar netto: 499 kronor

Nästa år blir det byte av bil till en hybrid, vilket gör att kostnaden minskar med 1 000 kr per månad. Vi blir även av med en utgift som ligger runt tusenlappen, en sammanlagd förbättring om 2 000 kr per månad. Högre brytpunkt av statliga skatten samt en löneförhöjning borde innebära ytterligare ett par tusenlappar i månaden. Vidare har vi slutat att amortera på vårt huslån.

Ambitionen är att lägga undan 35 000 kronor i månaden nästa år, speciellt med tanke på den stora amortering vi gjorde och att vi nu har ett betydligt lägre aktieinnehav. Men å andra sidan har vi en väldigt låg belåning idag som man eventuellt skulle kunna nyttja vid en större sättning.

8 kommentarer:

 1. Intressant med alla dessa resor ni gör. Samlar ni poäng/cashback eller liknande eftersom ni reser så extremt mycket?

  Vad har ni gjort av era aktier, då ni bara fick en femhundring i utdelning denna månaden. Portföljen som ni har är ju från 2017, gissar det har hänt en del där?

  Jag har testat några hybrider och är inte imponerad. Du får en stor och tung rökbil med allt vad det innebär med flera tusen rörliga delar som måste servas och eventuellt bytas. Utöver detta kommer en elektrisk drivlina med ett pyttebatteri samt styrsystem som ska sköta sambandet mellan de olika drivlinorna. Bilen i fråga blir väldigt tung vilket knappast är bra för effektåtgången. Om jag ska vara ärlig har jag inte förstått grejen med hybridbilar. En riktig elbil är ju så mycket bättre. Du slipper hela fossildrivlinan med allt vad det innebär och du slipper tanka fossilt, någonsin mer. Det har ju kommit ett antal riktigt bra elbilar till vettiga priser som t.ex. Audi E-tron eller Tesla Model 3.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Snålgrisen, Jo det har blivit en hel del intressanta resemål under åren. Vi använder inte något cashbackkort förutom Norwegian som ger någon resa gratis per år. Vi har en del aktier kvar, dock har vi även sålt av några av dem för att amortera ner lånet. Skall försöka uppdatera när lusten faller på.

   När det gäller bil, är jag relativt ointresserad. Har förmånen att ha tjänstebil och förmånsvärdet halveras mot det jag har idag på min V90. Samt att privatmilen oftast kan köras på el. Service, försäkringar, däckbyten mm, behöver jag ej att tänka på, utan det är bara att lämna in, det betalar företaget.

   Mvh
   /GL

   Radera
 2. Grymt jobbat! Riktigt skönt att ha det mesta av resorna för nästa år redan betalade :) Wow, låter som en riktigt spännande semester med Cuba etc!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack TDS,

   Ja det känns verkligen skönt att ha betalt av allting när det kommer till resorna. Nu är det bara att mata på med pengar in till portföljen, är i.a.f. 99 % säker på att vi kommer mål enligt plan om 7 år. Vi har ingen brådska utan ser till och njuta för fulla muggar under resans gång 😊. Vi har några fantastiska resmål framför oss under dessa 3 veckor, skall bli spännande.

   Mvh
   /GL

   Radera
 3. Tja,

  Lika roligt att läsa dina inlägg, vad blir det för hybrid kör själv en Kia Optima.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, kul att höra 😊.
   Det blir en Passat. Är du nöjd med Kia Optima?

   Mvh
   /GL

   Radera
 4. Vi funderar på att köpa hybrid Toyota Rav 4, enligt försäljaren så är servicen som vanligt på 2-3k per år. Får se vilken bil vi väljer...

  SvaraRadera
 5. Toyota gör riktigt bra bilar. Blir nog ett bra köp.

  Mvh
  /GL

  SvaraRadera