lördag 16 maj 2020

Månadsrapport aprilVeckorna går fortare än vanligt numera när man jobbar hemifrån, tristessen börjar även göra sig påmind. Resor brinner inne och inget ljus i tunneln när det kommer till sommarsemestern. I värsta fall får vi bila ner om Spanien börjar öppna upp under juli månad. Vi får helt enkelt se vad som händer.

Börsen repade sig rejält under månaden, men vi sitter fortfarande med mycket cash vid sidlinjen som vill komma i arbete. Gjorde ett köp i fredags, det första sedan mitten av mars. Återkommer med det köpet i ett separat inlägg.

Annars var månadssparandet bra för en gångs skull. Vi sparade undan 32 000 kronor till sparkontot samt 14 100 kronor i löneväxling, det är vi verkligen supernöjda med. Speciellt då vi inte riktigt har kommit upp i de nivåerna på ett tag. Inte i nivå med vårt mål (35 000 kronor), men frågan är om vi kommer upp i det beloppet? Troligtvis inte, vi lever lite för gott helt enkelt, vilket är helt ok.

Som det ser ut i nuläget så borde maj månad bli aningen sämre i sparande, men juni borde bli riktigt bra, då vi lånat ut för mycket pengar till staten. Blir en skatteåterbäring på dryga 15 000 kronor.

Det ser ut som att Premier Leauge skall starta i juni, det är verkligen efterlängtat med lite sport på Tv. Vi får inte hoppas att Coronakrisen blir någon långbänk...

4 kommentarer:

 1. Hur ser du på hur fort smittspridningen ställt relation till "målet" om 50-60% smittade går? Ett överslag ger väl närmare q4 än q2, och något annat botemedel som praktiskt kan användas syns väl ännu inte på horisonten?

  Fast om man ökar den acceptabla gränser för antal avlidna så går det ju att lyfta restriktionerna vid tidigare tillfälle tex nästa vecka.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,

   Jag har faktiskt ingen uppfattning i frågan.
   Ha en riktigt go helg.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 2. Blir väl svårt att bila ner oxo. När vi bara får ha resor som tar 2 timmar från hemmet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mats,

   Är nog ganska säker att det kommer förändras inom 2 månader. Dessutom har Spanien spikat att de kommer att öppna upp landet under juli månad för samtliga turister.

   Ha en go helg.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera