lördag 3 oktober 2020

Månadsrapport septemberDet är dags för en kort sammanställning av september månad. Börsen fortsätter upp vilket gör susen för vår portfölj. Dock blir det svårare att hitta köpvärda case, men det brukar alltid finnas något. Det gjorde det även denna månad och vi har köpt in aktier i följande bolag; Evo, Mowi samt ett annat bolag som jag inte kommer att gå in på tyvärr. Det finns bra anledningar till detta och jag lämnar det där.

När det kommer till sparande så var det bedrövligt enligt våra förutsättningar, endast några stackars tusenlappar som vi till slut lyckades spara undan. En stor korträkning från vår sommarsemester, vår andrabil fick lite extra kärlek, vilket kostade en del, lite nya flygbiljetter samt en hel del annat smått och gott. Ja, ja, vi sparar ju endast det som blir över numera. I början av investerarkarriären gjorde vi tvärtom och sparade undan enligt vårt sparmål direkt och fick leva på det som var kvar. Vi gjorde fem hårda år och har nu släppt det utan för den sakens skull, kasta iväg pengarna...

Löneväxling: 13 622 kr netto (19 461 kr brutto)
Aktiesparande: 10 000 kr netto

Vi får se hur nästa månad blir, men nu tänker jag inte för mycket på det. Det är dags att packa väskan för det vankas en vecka i Spanien med runt 28-29 grader. Man kan ha det betydligt sämre, helt klart.

4 kommentarer:

 1. "samt ett annat bolag som jag inte kommer att gå in på tyvärr." - nu blir vi ju bara ännu mer nyfikna ;) Kanske inte så mycket på bolaget, men varför man inte kan nämna det här... hehe.

  Vi gick ur Mowi för ett bra tag sen då framtiden såg dyster ut med sjukdomar, inställda utdelningar och ja... en nedåtgående trend helt enkelt. Kanske köper vi igen om det börjar se ljusare ut. Med så många stängda restauranger lär väl efterfrågan på lax vara låg ett bra tag framöver. Den som lever får se... bra sparande med en rejäl löneväxling!

  SvaraRadera
 2. Hej Snålgrisen,

  Innehavet passar inte miljöpartister om man säger så...Har även valt att inte visa våra barnportföljer, efter en del gnäll av läsare som vid ett givet tillfälle valt att kommentera.

  Jag tror tvärtom ang laxbolagen, och köper när de har tillfälliga problem. Om stjärnorna står rätt brukar det ofta vara dyrt. Tror på en ljus framtid för dem, därav mitt köp 😊.

  Med vänlig hälsning,
  /GL

  SvaraRadera
 3. Siffrorna för löneväxling och sparande är det era gemensamma eller bara dina?

  SvaraRadera
 4. Hej, det är både min och min partners löneväxling. Hyfsat jämt fördelat över 10 k per person.

  Med vänlig hälsning,
  /GL

  SvaraRadera