söndag 25 oktober 2020

Portföljuppdatering - vår framtida pension

 


Jag har gjort en del förändringar den sista tiden i portföljen och numera innehåller den även en del fonder. Dels är detta ett beslut för att försöka minska ner tiden som krävs kring enbart aktieköp och förenkla, då det helt inte finns tillräckligt med tid med ett heltidsjobb samt ledare inom idrotten. Aktieinnehaven har reducerats en hel del.

Jag har fortfarande en del aktier och borde erhålla en bit över 100 000 kronor i utdelningar nästa år. Utdelningarna återinvesteras som alltid, tillsammans med ett bra månadssparande så går det sakta framåt. Om ca 6 år skall jag förmodligen få all tid i världen, då planen är att gå i passion.


4 kommentarer:

 1. Hur gammal kommer du/ni vara när ni går i pension? Hur gamla var du/ni när ni påbörjade resan?
  Tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag är född på 70-talet. Vi började resan när jag startade denna blogg, det var då vi gjorde en hel del förändringar. Vår resa har pågått i ca 7,5 år och vi har ca 6,5 år kvar tills vi är i mål.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 2. Är planen att även din man ska gå i pension om 6 år?

  Hur mycket pengar (kassa, aktier resp pension) kommer ni att behöva om 6 år för att kunna gå i pension då?

  Tack för en inspirerande blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, det stämmer att planen är ca 6,5 år bort. Vet ej exakt, men totala nettoförmögenheten borde vara norr om 15 miljoner. Det kommer vi leva gott på, speciellt med tanke på våra låga fasta utgifter. De rörliga är å andra sidan höga, men samtidigt vill vi leva gott.

   Med vänlig hälsning,
   GL

   Radera