söndag 13 december 2020

Portföljuppdatering samt nytt inköp

 


Vi sålde vårt innehav i Telia efter en snabb och fin uppgång och köpte in aktier konkurrenten Tele2. Inköpet var en mindre post om 500 st aktier, där vi betalade 108 kronor per aktie. Tanken är att bygga på innehavet sakta men säkert. Jag har även tagit in ett par nya bolag och kommer att återkomma med en uppdatering kring dem i närtid.

Senaste portföljuppdateringen var den 26:e oktober, då var värdet ca 3 360 000 kronor. 1,5 månad senare är värdet på portföljen lite drygt 3 800 000 kronor. Det gäller att vara ödmjuk, för det kan förändras mycket snabbt och som alla vet, handlar det mycket om lite "stolpe in". Nordnetportföljen är upp 49,5 % i år, den är dock mindre än min Nordeaportfölj som ej visar någon avkastningsgraf vilket är helt otroligt. Dock så är det inget jag ligger sömnlös över, utan jag får kanske räkna ut det manuellt om jag orkar (troligtvis inte).  Den har utan tvekan gått betydligt bättre än index i år.

Evo är nu det största bolaget i portföljen med en bred marginal samt är det enda bolaget som upptar en storleksmässig portföljvikt om tvåsiffrigt.

En annan kul sak är att vi ändrat oss kring att vara hemma efter Jul, vi åker ner till Spanien efter Jul och blir borta i ett par veckor. Vädret är riktigt bra för tillfället med 22-23 grader. Vi får hålla tummarna att det håller i sig. Det kommer att bli en hel del padel samt några golfrundor, det ser jag verkligen framemot. I Göteborg har vi inte haft en enda soltimme under hela december, det var förmodligen det som fick bägaren att rinna över...Nu är det dags att sätta på Viaplay och se Liverpool besegra Fulham.

6 kommentarer:

 1. Snygg uppgång där. Oavsett om marknaden är galen eller inte så är det där en riktigt fin uppgång. Trevlig helg!

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar 😊. Ja, vi är supernöjda med året.
   Önskar dig en trevlig vecka.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 2. Liverpool hade tur idag enligt mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi har flyt i stort sett varje match. Både när det kommer till VAR samt med skador...

   Radera
 3. En fråga:fanns det några strategiska skäl till att byta ut Telia mot Tele2? Eller bara att tjäna lite kortsiktiga slantar?

  SvaraRadera
 4. Köpte Telia på 31 kr och jag tyckte de var alldeles för billiga. Passade på att ta en fin vinst, då Telia inte är något bolag som jag ser någon större uppsida på 37 kr.

  Har hellre Tele2 i min portfölj och tyckte de var attraktivt att ta en mindre position i bolaget.

  Med vänlig hälsning,
  /GL

  SvaraRadera