söndag 24 mars 2013

Bevakningslista

Medans jag fortsätter att bunkra likvider och hoppas på en rejäl sättning på börsen, kommer jag nu att redovisa min bevakningslista på kvalitativa bolag som jag kan tänka mig att vara delägare i.

I stort sett kan man säga att det är väldigt svårt att hitta bolag som är köpvärda på min lista vid nuvarande värderingar, men det är oerhört viktigt och ha is i magen och vänta in de riktkurser som man har satt. Jag kommer ej att köpa aktier varje månad även om det suger i köptarmen, om jag tycker att bolagen är för högt värderade. Det spelar ingen roll hur fantastiskt bolaget i fråga är. Det är mycket möjligt att börsen kommer att ralla vidare, då får man helt enkelt ta att man får en sämre avkastning kortsiktigt så länge man håller sig till sin strategi. Förr eller senare kommer en korrigering och då gäller det att ha lite tort krut kvar.


4 kommentarer:

 1. Hej,

  Bra och strukturerad lista. Hur gör du för att hålla koll på när dina bolag når den nivå som du bestämt dig för att köpa in dig på? Har du lagt in larm, som man kan göra på t.ex. Avanza?

  /Martin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Martin,

   Tackar. Nej, jag har inget larm utan har en fiktiv portfölj på Financial Times (ft.com). Har även min nuvarande portfölj där, då jag använder mig av flera depåer är det ett bra sätt att hålla koll på avkastningen.

   /Grazing Lady

   Radera
 2. Hei,

  Fin lista, 2/3 av min portfølj finns representerad.
  Som du sæger så ær det tyværr få fynd, men med en så stor lista tycker jag nog att man borde kunna plocka ett antal om man bara ser på føretagen i sig och dess værdering utan att bry sig om marknaden som helhet.
  Som exempel Teva, Medtronic & Aflac tycker jag alla ser rimliga ut om man redan har bestæmt sig før att man kan tænka sig att æga dem.

  MVH
  Richard

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Richard,

   Grattis till en fin portfölj.
   Instämmer med att det oftast går att hitta bolag till rimliga värderingar, speciellt Teva som jag har haft följt ett tag och kommit ner till attraktiva nivåer. Egentligen bryr jag mig inte om marknaden, utan det är värderingen på bolagen som du säger. Min plan är att arbeta upp likvider, men man vet aldrig, kan marknaden erbjuda mig attraktiva kurser gällande bolagen på min lista, så är inte jag sen och slå till. Vill gärna handla poster om minst 20k för att hålla ner avgifterna.

   Radera