fredag 10 maj 2013

Sålt Fortum & HM

 

Vi gjorde oss av med våra sista innehav idag. Fortum såldes till en kurs av 14.70 € samt att HM såldes för 233.50 Kr. Detta innebär att vi nu ej har några aktier kvar, utan nu är det dags att amortera ordentligt under 1.5 år. Vilket kommer att kännas helt underbart, detta innebär att vi då kommer att ha amorterat av drygt 1.700.000 Kr och därmed kommer att vara helt skuldfria.

Kan knappt bärga mig till att uppleva denna dag och därmed starta resan mot passiva inkomster. Vi kommer då att ha väldigt låga månadskostnader, vilket gör att vi kan ackumulera aktier för rätt stora belopp varje månad under förutsättning att inget oväntat händer på arbetsmarknaden. Det gäller att vara ödmjuk inför uppgiften.


7 kommentarer:

 1. Tyvärr får ni även betala för oss andra som fortfarande har lån. Tack vare ränteavdraget på 30 % är det nästan mer fördelaktigt att behålla en lite del lån, speciellt när räntan är så låg som nu. Det är inte svårt att få en bättre hävstång på de pengarna än vad du "slipper betala i ränta på lånet" om du är skuldfri.

  SvaraRadera
 2. Jo, jag är fullt medveten om detta. Men jag resonerar som så att, förbli skuldfri och slippa betala ca 5-6000 kr per månad som jag sannolikt får betala om några år, vilket är ett mer "normalt" ränteläge. Tror knappast att vi kommer att vara på denna räntenivå lite längre fram. Det känns bra att börja i rätt ände och på så sätt få otroligt låga månadskostnader för vår familj för all framtid, vilket är en bra trygghet, speciellt om någon skulle bli av med jobbet.

  Då jag tycker om att köpa aktier med en säkerhetsmarginal, vilket jag finner som väldigt svårt just nu,
  har jag valt att göra ett tillfälligt byte av vår strategi. Kan jag då ha lite tur och få se en rejäl korrigering av intressanta aktier jag skulle kunna tänka mig att investera i, så skulle jag absolut kunna tänka mig att ompröva mitt beslut. Men det känns som jag har tagit rätt beslut och bli av med samtliga skulder.

  /Grazing Lady

  SvaraRadera
 3. Imponerande beslut måste jag säga. Själv skulle jag ha svårt att göra mig av med bra bolag på det viset. Men instämmer i dina argument (även om det kanske, som du säger, kortsiktigt inte är det bästa att göra) och avundas samtidigt din/er beslutsförmåga! :)

  SvaraRadera
 4. Tackar. Det känns som ett rätt beslut, då det är extremt svårt att hitta fynd i nuvarande marknadsläge. Kunde ju välja mellan att ligga kvar med nuvarande portfölj och enbart amortera framöver, men ser det som fördelaktigt att amortera ner våra lån till noll (inom en väldigt snar framtid) och bli skuldfri, vilket resulterar i att vi kan ackumulera aktier för ett större belopp varje månad, då vår köpkraft ökar när vi är skuldfria. Kan dessutom vara bra att ha ett "utrymme" vid ett ev STORT börsras i framtiden och köpa fantastiska bolag till löjligt låga priser. Då finns ju kapital nära till hands med take på att vi har ca 2 miljoner i en fastighet och med lätthet skulle kunna belåna med 1 miljon. Men detta skulle vi endast överväga om marknaden skulle bli extremt depressiv.

  /Grazing Lady

  SvaraRadera
 5. Bra jobbat.Hälsningar chefsöverläkare Martin jr Lundvall i Lekeberg

  SvaraRadera
 6. Måste kännas riktigt surt å kliva av HM på den nivån...håhåjaja

  SvaraRadera