tisdag 4 februari 2014

Återbetalning av utländsk kupongskattÅrets första utdelning trillade in på kontot idag. Det var återbetalning av kupongskatt som drogs 2011. Summan detta år var 205 kr, ingen jätteutdelning direkt, men jag tar tacksamt emot pengarna. Nästa år bör denna summa hamna på runt 5 500 kr, vilket är en väsentlig ökning, jämfört med i år.

Då jag endast har en aktie får jag ge mig till tåls, nästa tillfälle för utbetalning av utdelning sker i mitten av April och det är naturligtvis Philip Morris som delar ut.


5 kommentarer:

 1. Hur, rent praktiskt, går man tillväga för att få tillbaka utländsk kupongskatt?

  SvaraRadera
 2. Hej,

  Det är väldigt enkelt, de återbetalas automatiskt till din depå under Januari/Februari månad. Det tar drygt 2 år (fick utbetalt för 2011) innan du får tillbaka kupongskatten.

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Jag såg att du ägde Tesco som ADR på amerikanska börsen.

  Betalar man ngn avgift för denna tjänst till den som ger ut denna tjänst? Hur fungerar skatten på utdelningen om du har den i vanlig depå?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,

   Nej, du betalar ingen avgift förutom courtage vid inköp. Storbritannien tar ej ut någon kupongskatt, vilket gör utdelningen blir skattefri i en kapitalförsäkring. I en vanlig depå skattar du 30 %. Själv har jag ej någon "vanlig" depå.

   Radera