söndag 2 mars 2014

Månadsrapport Februari
Februari, denna korta månad är nu passerad och det är dags att publicera månadsrapporten. Det har ej skett några överraskningar, utan precis som väntat och enligt budget är detta den absolut sämsta månaden under året, då de flesta "stora" räkningar betalas under denna månad.

Resultatet blev en sparkvot på dryga 50 %, 24 705 kr blev över som fördelades enligt följande. 19 000 kr gick till att öka på likviderna samt att 5 500 kr avsattes till en framtida resa. Jag fick även en återbetalning av utländsk kupongskatt för år 2011 som landade på 205 kr. Nedan redovisas årets resultat per månad i sparkvot (%) respektive faktiska kronor.

Januari
Sparkvot 68,25 %
Månadssparande 48 000 kr

Februari
Sparkvot 50,25 %
Månadssparande 19 000 kr
Resesparande 5 500 kr
Utdelning 205 kr

Snittet för sparkvoten i % ligger nu på 60,84, vilket innebär att jag ligger lite efter målet på 62 %. Men, enligt min budget så skall vi växla upp kommande månader.

Det är inte helt omöjligt att jag köper in ett nytt bolag i min "lilla" portfölj, återigen ett bolag som jag har på min bevakningslista som har fått en hel del stryk den sista tiden samt att valutan i det aktuella landet tog ett rejält kliv nedåt i Fredags.2 kommentarer:

  1. Fantastiskt! Urkul! Nästan en miljon mindre i lån på ett år och nu börjar du/ni bygga en portfölj igen! Grattis! (Många utropstecken blev det...)

    SvaraRadera
  2. Tackar, det var snällt sagt. Egentligen är jag inte så sugen på att handla aktier i nuvarande klimat, men det finns några bolag som är relativt attraktivt värderade.

    Bolag som har haft en något hög värdering tidigare, men som har kommit ner i pris. Då är inte jag sen att passa på att handla bolag, jag önskar ha i min portfölj under många, många år framöver.

    Annars blir det till att fortsätta amortera vid nuvarande värderingar.

    SvaraRadera