söndag 30 mars 2014

Månadsrapport MarsJag publicerar månadens rapport aningen tidigt, en dag återstår av Mars. Detta gör jag p.g.a. tidsbrist. Det har ingen större betydelse, då mitt aktieinnehav inte är speciellt stort för tillfället och inte kommer att förändrats särskilt mycket på en dag.

33 000 kr sattes av denna månad till aktiekontot med en sparkvot på närmare 65 %. Soliditeten är på dryga 83 % och nettoförmögenheten passerade 1,85 miljoner och börjar närma sig 2 miljoner, vilket vi bör nå upp till i Augusti.

Jag har ej bestämt mig om jag skall amortera eller köpa in lite aktier i ett bolag, tillsvidare får de pengarna ligga inne på aktiekontot. Men det lutar åt ett köp i ett nytt utländskt bolag.

Nästa månad kan bli aningen småtuff, då det vankas semester i södra Europa. Ser att en del andra investerare sporrar varandra till en snålmånad, detta är tyvärr inget för mig. Det är tufft som det är med en familj på fyra personer och frågan är om det verkligen är realistiskt på sikt att ha ett mål på 62 % i sparkvot.

Målet för året kvarstår, men det kommer förmodligen att sänkas till kommande år, då 58-60 % verkar mer realistiskt. Jag vill ej göra avkall på vissa saker som är viktiga för vår familj och då är det väldigt svårt att uppnå nivåer kring 62 % på helåret. Men återigen, vi skall göra allt i vår makt för att uppnå målet i år.


6 kommentarer:

 1. Jag tror det är viktigt att ha en sund balans mellan att investera i framtiden och leva i nuet. Det är också helt annat när man har familj och barn. Det är lätt att man förblindas och sparar/investerar lite för mycket.

  Så jag förstår dig helt och hållet att du inte hakade på "snålmånaden"

  Mvh/XO

  SvaraRadera
  Svar
  1. XO,

   Instämmer till fullo. Det är väldigt viktigt med rätt balans.

   Radera
 2. Med så låga lån kanske dags att börja återskapa aktieportföljen? Samtidigt en skön känsla att vara skuldfri! Varför KF och inte ISK (eller vanlig depå)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym,

   Jag har som prioritet att amortera ner lånen så länge jag ej finner några köpvärda bolag. Framför allt gäller det den svenska börsen, där bolagen jag är intresserad av är för dyra.

   Jag har mina utländska innehav i en KF samt att mina kommande svenska innehav kommer att inhandlas i en ISK. Detta för att slippa "böket" med att få tillbaka källskatten i en ISK.

   I rådande ränteläge kommer jag ej att handla aktier i en sk "vanlig depå".

   Radera
 3. Hej Grazing, vill du lägga ut dina Excel dokument för allmän anvädning, De ser fantastiskt bra ut

  SvaraRadera
 4. Hej Eko Kval,

  Det finns färdiga mallar i Excel, jag kan garantera att jag inte är speciellt vass, klarar jag av detta så klarar nog de flesta av att göra dessa diagram i Excel.

  SvaraRadera