tisdag 3 februari 2015

Tack för mig Sverige!Idag togs beslutet att sälja av samtliga innehav i vår svenska portfölj. I Handelsbanken gjordes ett inköp den 9:e juli -14 och har gått upp med dryga 25% på ett halvår. Jag tyckte att aktien var rimligt värderad vi inköpstillfället, inte billig på något sätt och efter denna rusning ser jag ingen direkt uppsida och vill inte vara exponerad på den svenska börsen för tillfället. Säljkurs var 388,30 kr.

Även Castellum fick stryka på foten idag. Jag fick 133,90 kr för mina aktier. 30:e September -14 gjordes mitt inköp, vilket innebär en uppgång på dryga 23% på 3,5 månader. Det är likadant med Castellum, inget kap direkt på 108,5 kr, utan en helt godkänd ingångsnivå. Det känns som det går för fort för tillfället.

Sist men inte minst fick även Getinge förpassas ut på avbytarbänken. Jag fick till slut 208,40 kr för mina aktier. En helt ok uppgång med ca 23% med mig som aktieägare under ett halvår. Getinge är en aktie som verkligen alltid kommer tillbaka, vet ej hur många gånger de har rest sig efter alla besvikelser de senaste året.

Jag återkommer mer än gärna till ovan fantastiska bolag lite längre fram, när marknaden erbjuder lite lägre priser än vad de gör för tillfället.  Marknaden kan givetvis handla upp dessa aktier ytterligare, men jag avvaktar och ställer mig vid sidlinjen ett tag.

Nedan visas ett diagram över utvecklingen i min sverigeportfölj som jag har i min ISK, denna gång hade jag förmånen att utklassa index rejält, men det är som alltid en alldeles för kort tid att jämföra sig mot. Jag behåller dock mina innehav i kapitalförsäkringen och har inga planer på att sälja.


6 kommentarer:

 1. Iskallt av er. Hoppas ni lyckas tajma marknaden! Själv håller jag mig nog kvar i marknaden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, iskall vet jag inte :) Jag försöker egentligen inte tajma marknaden utan jag känner att det går alldeles för fort på den svenska marknaden, speciellt mina innehav som jag sålde. Mycket möjligt att jag har gjort fel, men jag går mycket på min magkänsla i detta fallet.

   Jag har dock kvar samtliga innehav i mina utländska aktier som jag inte anser är övervärderade.

   Radera
 2. Iskallt att sälja SHB igår, grattis :) var är planen för kassan, vilka marknader siktar du på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har några ide'er, olja känns intressant men även den branschen har gått upp en del det sista. Jag har ingen brådska, tids nog dyker det upp något intressant till rätt värdering.

   Radera
 3. Vad gör du med pengarna under tiden? Håller med, det går för fort nu.

  SvaraRadera
 4. Bra fråga Angelica. Som ovan tyckte jag att olja var intressant för någon vecka sedan, men tyvärr har oljan gått upp en hel del och måste ner en bit till för att jag skall vara intresserad, då jag redan har en hyfsad del av kakan i den branschen. Vidare har jag några bolag (Ej Sverige) som inte är allt för långt ifrån nivåer som skall intressera mig.

  SvaraRadera