fredag 2 september 2016

Inköp Novo NordiskIdag hade jag förmånen att utöka mitt innehav ytterligare med 161 aktier, ett relativt stort köp för min del. Jag betalade 300,30 danska kronor per aktie. Tidigare har jag handlat lite mindre poster i detta fantastiska bolag. Jag passade på att handla på mig rejält med aktier när marknaden var aningen skeptiskt till Novo Nordisk.

Det gör att det totala innehavet i Novo Nordisk för närvarande är 300 st. Det finns utrymme för 100 st till, vågar man hoppas på en "körare" ner mot 280 DKK? Då hade jag mer än gärna slagit till med de sista 100 st aktierna innan jag är fullinvesterad.

13 kommentarer:

 1. NovoNordisk verkar vara ett fantastiskt bolag. Har dock hört att det är krångligt att få tillbaka källskatt genom Avanza? Har även ett Nordnet konto men tanken är att samla alla aktier hos Avanza. Får hoppas Avanza kan ordna till problemet. Isåfall skulle ju danska aktier bli mer lockande. Annars kan man ju även få en del NovoNordisk genom Nordnets Superfonden Danmark. Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har både Avanza samt Nordnet som mäklare. Dock så använder jag inte KF:en i Avanza p.g.a. problematiken rörande källskatten i danska innehav. Jag använder KF i Nordnet där jag får tillbaka källskatten per automatik för mina nordiska aktier.

   Superfonden Danmark kan säkerligen vara ett mycket klokt val, problemet för min del är att de inte ger någon passiv inkomst i form av utdelningar. De återinvesteras automatiskt.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 2. Har också snabbt läst om krånglet att få tillbaka källskatten. Jag köpte ett par i dippen förut men känner att om man inte löser källskatten så finns det bättre alternativ att välja.

  Hur löser du källskatten?

  Mvh / fm

  SvaraRadera
 3. Jag löser problematiken med att inneha mina aktier i en KF i Nordnet :)

  Med vänlig hälsning,
  /GL

  SvaraRadera
 4. Vari ligger problemet med danska aktier i en KF hos avanza?
  /N

  SvaraRadera
  Svar
  1. Av någon anledning får man inte tillbaka hela källskatten hos Avanza. Vet inte varför.

   Radera
  2. Så hur mkt missar man?
   /N

   Radera
  3. 12 % går man miste om ifall man inte gör en egen ansökan i Danmark om att återfå källskatten.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 5. Tror att det har att göra med att Nordnet har verksammhet i Danmark, vilket Avanza saknar. Därav kan de göra transaktioner mellan de olika länderna på ett smidigt sätt.

  Med vänlig hälsning,
  /GL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skiljer detta sig mot tex USA där de väl inte heller har verksamhet?
   /N

   Radera
  2. Nej, men i USA har de endast en källskatt på 15% och i Danmark är den på 27 %. Det är de 12 % man går miste om ifall man nu inte gör en ansökan om att få tillbaka pengarna.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
  3. Tack för svaren. /N

   Radera