onsdag 31 augusti 2016

Månadsrapport augustiDet fortsätter att gå väldigt bra för tillfället, makalösa ökningar varje månad. Man får verkligen nypa sig i armen. Dock är vi väldigt ödmjuka inför att det kan förändras i ett ögonblick.

Vi lyckades spara undan 40 000 kronor till vår aktiedepå, vi fick även en mindre utdelning på 307 kronor netto. Inte mycket att hänga i julgranen, men det kommer att bli betydligt bättre nästa år. Det har blivit en hel del köp denna månad, vi har verkligen inte vilat på hanen. Kopparbergs, DNB, Disney, Starbucks, Novo Nordisk, Betsson, Hennes & Mauritz samt små positioner i Assa, Skanska och ICA. Det är köp för många hundra tusen kronor.

Ja, det var den kassan det...Vi har även fått tummen ur och kopplat en kreditlina till vårt investeringskonto samt vår kapitalförsäkring om det mot förmodan skulle uppstå fina lägen på börsen, lite längre fram.
 6 kommentarer:

 1. Ja börsen går framåt nu, ska bli spännande att se vad som händer framåt höstkanten sept-okt. Vi har själv nyttjat Avanzas "superlån" och inhandlat stabila utdelningsaktier för ca 10% av totala aktiekapitalet, då vi inte vill belåna oss för kraftigt. Räntan är på 1,7% och även när den är borträknad blir det en finfin utdelning. Senaste inköpet var Telia Company som känns billig. Har även blivit en hel del bankaktier samt Novo Nordisk. Delmålet är att få en årlig utdelning på 100000 kr och vi saknar ca 400000 kr i kapital för att kunna realisera detta. Så förmodligen någon gång nästa år med inkomster och detta årets sammanlagda utdelningar kommer vi dit. Sparkvoten ligger runt 50 och 60%, mycket utgifter senaste tiden som inte gått att undkomma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter klokt med en sund belåningsnivå. En årlig utdelning på 100 000 kronor är sannerligen ingen dålig nivå, det är bara till och kämpa ihop de sista 400 000 kronorna. Lycka till med dina investeringar.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 2. Hej, jag är ganska ny när det gäller aktier. Ett stort intresse har dock väckts och jag undrar hur jag skapar liknande diagram osv som du för uppföljning. Jag antar att det är excel. Finns det några mallar du kan dela med dig av?

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt riktigt Excel. Jag är absolut ingen fena på Excel, utan det finns färdiga mallar som du kan använda dig av. Klarar jag av detta, kommer du garanterat klara av att få fram diagram. Lycka till.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 3. Otroligt kul att se andra som har balansräkningar på sin egen privatekonomi. Jag är den enda i min umgängeskrets. Ska bli oerhört kul att följa denna bloggen.

  MVH

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad trevligt. Jag tycker själv det är ett bra sätt att följa sina framsteg på, genom att göra en balansräkning. Lycka till med dina investeringar.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera